Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Usb toetsenbord en muis aansluiten op 2 systemen

Anoniem
rolla
8 antwoorden
 • Ik heb een usb toetsenbord en muis waar ik 2 systemen mee wil bedienen. Op mijn tft monitor zit een analoge en een dvi aansluiting. D.m.v. een knop kan ik schakelen tussen beide aansluitingen.

  Ik zoek dus iets om alleen usb toetsenbord en muis mee te schakelen.

  Iemand een idee hoe ik dit oplos?
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/KVM-switch

  Leesvoer.
 • [quote:28c1bcaf7b="Lange Pier"]http://nl.wikipedia.org/wiki/KVM-switch

  Leesvoer.[/quote:28c1bcaf7b]

  Bedankt voor de link, maar de werking van de KVM-switch is mij bekend. Echter een KVM-switch heeft naast usb ook geluid en beeld aansluitingen. Die ik niet nodig ben.

  Mijn situatie:
  PC1
  Aangesloten op de dvi ingang van de monitor
  Geluid coaxiaal (digitaal) aangesloten op de versterker

  PC2
  Aangesloten op de vga ingang van de monitor
  Geluid coxiaal (digitaal) aangesloten op de versterker

  Dan blijft alleen mijn usb toetsenbord en muis over.

  Ik zoek dus iets van een usb switch of iet dergelijks.
 • Je kunt wel degelijk de KVM switch gebruiken voor alleen toetsenbord en muis, het is niet noodzakelijk de beeldscherm-optie ervan te gebruiken.
 • [quote:3f0d2d1455="Mauricio"]Je kunt wel degelijk de KVM switch gebruiken voor alleen toetsenbord en muis, het is niet noodzakelijk de beeldscherm-optie ervan te gebruiken.[/quote:3f0d2d1455]

  Het is dus mogelijk de vga aansluiting niet te gebruiken.

  Ik heb mijn pc geupgrade en de oude onderdelen ga ik in een nieuwe kast bouwen. Ik heb straks dus de situatie dat ik over 2 systeemkasten beschik. vandaar dat ik aan het rond kijken ben naar de mogelijkheden om een toetsenbord en muis te delen.

  Ik heb ook nog een softwarematige oplossing gevonden. Het nieuwe systeem wordt waarschijnlijk toch in het netwerk opgenomen dus die software is ook een optie.

  Daarnaast heb ik mijn oude Logitech ps2 toetsenbord ook nog liggen.

  Ik ga er eerst even goed over nadenken voor dat ik in een impuls iets ga aanschaffen.

  In ieder geval bedankt voor de reacties. :wink:
 • Ik zou wel een kvw switch gaan gebruiken en wel om het volgende: Tijdens het werken is het vast wel eens voorgekomen dat je ps2 stekkertje van je toetsenbord eruit is getrokken. Weet je wat er dan gebeurt? Je toetsenbord reageert niet meer, ook al stop je hem erna weer in. Dit is ook het geval als je een pc opstart terwijl er geen toetsenbord is aangesloten. Achteraf aansluiten werkt niet goed. Een kvm switch corrigeert dit soort dingen en is volgens mij precies wat je nodig hebt. Plus alle apparaten schakelen in 1 keer; scherm, toetsenbord en muis wisselen tegelijk.
 • [quote:dd219770c3="stee0036"]Ik zou wel een kvw switch gaan gebruiken en wel om het volgende: Tijdens het werken is het vast wel eens voorgekomen dat je ps2 stekkertje van je toetsenbord eruit is getrokken. Weet je wat er dan gebeurt? Je toetsenbord reageert niet meer, ook al stop je hem erna weer in. Dit is ook het geval als je een pc opstart terwijl er geen toetsenbord is aangesloten. Achteraf aansluiten werkt niet goed. Een kvm switch corrigeert dit soort dingen en is volgens mij precies wat je nodig hebt. Plus alle apparaten schakelen in 1 keer; scherm, toetsenbord en muis wisselen tegelijk.[/quote:dd219770c3]

  KVM switch zal inderdaad een oplossing kunnen zijn, maar ik ben er nog niet over uit wat excact de functie van de P4 zal worden.

  Waarschijnlijk wil ik er een interne file/webserver van maken die alleen binnen het netwerk zichtbaar is. Dan zou ik ook met real vnc kunnen werken of waarschijnlijk heeft Windows de software wel aanboord om een andere pc te beheren.

  Daarnaast vindt ik een KVM switch niet goedkoop. Computer start zonder toetsenbord op (toevallig getest).
 • Als er een XP pro op komt of een server uitvoering, kun je idd met extern bureaublad werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.