Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Beschreven schijfruimte "kwijt"

Anoniem
Lange Pier
4 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb hier een 320gb Sata schijf welke ik gebruikte als data opslag toen ik nog Windows XP had. Ik heb toen bij een herinstallatie waarschijnlijk per ongeluk een verkeerde partitie ofzo aangeklikt want de herinstallatie is toen op deze schijf gebeurt.

  Maar blijkbaar dus wel in een partitie, want hij herkent de schijf nu alszijnde een 127GB schijf. De overige kleine 200GB , mijn data dus, die ziet hij helemaal niet..

  Nu draai ik Vista 64 bit, op een andere harde schijf. Als ik die 320gb sata aansluit dan herkent Vista ook alleen maar 127gb waar Windows XP op geinstalleerd is.

  Hoe kom ik bij die "verdwenen" data zodat ik die kan oversluisen naar een nieuwe opslagschijf en de "kapotte" schijf helemaal schoon kan formateren?

  Bij voorbaat dank!
 • Herkent Vista de 127 GB in schijfbeheer als partitie dan is de rest van de schijf waarschijnlijk nog niet toegewezen bij schijfbeheer. :x
 • Wat staat er in schijfbeheer erover?

  Of dit progje?
  http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

  Snap alleen niet wat je hebt gedaan met die schijf, heb je die opnieuw hebt ingedeeld?

  Vertel eens hoe die partitie erop komt van 127gb. en hoe was de situatie voor die tijd?

  Als er een nieuwe partitie is gemaakt is je data verdwenen op die partitie, de rest is terug te halen met R-Studio, misschien.
 • Ok, via schijfbeheer heb ik 170gb gevonden wat niet was toegewezen. Nu heb ik die partitie een stationletter gegeven, maar nu moet ie eerst geformateerd worden. het is 170gb RAW ipv NTFS.
  Maar als ik formateer dan ben ik mijn data zeker kwijt.. Kan ik dat nu niet terughalen ofzo?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.