Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Windows 7 Realtek Netwerkkaart

Anoniem
None
6 antwoorden
  • Ik heb Windows 7 geïnstalleerd om te testen/proberen. Op dezelfde PC draait Vista Premium. Aanwezig Netwerkkaart Realtek 8139/810x. Toegang tot Internet met Vista werkt perfect, maar Windows 7 herkent de kaart niet, dus geen verbinding met Internet. In apparaatbeheer staat 'dit apparaat werkt correct'. In windows netwerk diagnostics staat echter dat er geen netwerk adapter is geïnstalleerd. Als je dan naar details gaat dan wordt er gemeld dat er geen draadloos netwerk is gedetecteerd, dus het lijkt erop dat het systeem naar een draadloos netwerk zoekt terwijl dat er niet is.[b:bc01723ceb]Ik vind e.e.a. zeer verwarrend en kom er dan ook niet uit. Wie kan mij helpen? Alvast bedankt.[/b:bc01723ceb]
  • Ik heb nog een aanvulling. Tijdens het stellen van de Diagnose kwam er ook nog een bericht op het scherm dat als volgt luidt: The local area connector 3 is not correctly configured to use the IP protocol. Zegt me weinig of niets!
  • Als je naar config scherm > network and Internet > View network status and tasks gaat zie je dan wel dat hij iets van een verbinding heeft? Onderaan dat scherm heb je knop fix problems, misschien dat je die kan proberen.

    Als je op Change Adapter settings klikt, kan zien welke netwerkkaarten zijn herkend en wat de instellingen zijn.
  • Bedankt voor je reactie. Je suggesties had ik al doorlopen maar voor alle zekerheid nog maar een keer. Geen resultaat. Ik krijg b.v. de melding: The wired network adapter is experiencing problems of There is no Lan-board found on your computer. E.e.a. het resutaat van de keuze 'Fix the problem' etc. Het moederbord is een Asus P4P800. Dat heeft een on-board Lan adapter van 3COM. Ik ga eens kijken of zij een driver hebben die werkt. De ellende is dat ik, als ik met Win7 werk ik niet rechtstreeks een bug kan melden omdat ik geen verbinding heb met internet. Weet jij een plek op de MS site waar ik dit probleem kan melden?
  • Waar je handmatig bugs over Windows 7 Beta aan Microsoft kunt doorgeven, weet ik niet. Maar je zou dit wel kunnen melden op GoT in het Windows 7 Ervaringen topic.
    Maar wat zie je nu precies in Device Manager bij Network adapters? Dus zag je daar Realtek 8139/810x? Stond dat daar "out of the box", of installeerde je een driver? Probeer eventueel deze driver op softpedia. En welke info zie je in Network and Internet > Network and Sharing Center?
  • Het probleem is opgelost. Het bleek dat Zonealarm free 5.xxx de toegang blokkeerde. Wat ik ook deed niets hielp, uiteindelijk heb ik het programma verwijderd en zie daar, ik had toegang zowel met de netwerkkaart als de on-board 3com versie. De foutmeldingen zette me op het verkeerde been. Nogmaals bedankt voor het meedenken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.