Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Data verdwenen van HD

Anoniem
Joddi
5 antwoorden
 • Er zijn tog mensen die de data weer tevoorschijn kunnen halen, hoe werkt dit en wat zijn hier de kosten van.

  Met het kopiëren van Externe HD naar de pc is er iets misgegaan waardoor alles weg is(zelf niet gedaan dus geen id wat er mis is gegaan alleen dat het nu weg is)

  Groetjes, Jordi
 • Als de harddisk met data van de externe schijf is overschreven, is het niet echt waarschijnlijk, dat je nog iets terug kunt halen.
 • Ik ga morgen eerst zelf even kijken maar kwam thuis en meteen paniek ALLES IS WEG!!!

  Hopelijk valt het mee zou anders best zonde zijn.
 • Als je data (een of meer bestanden) verwijdert van een schijf of verplaatst naar een andere schijf , dan wordt slechts een wijziging aangebracht in dat deel van de structuur op de schijf waar wordt bijgehouden waar wat staat. Met andere woorden: slechts de administratie wordt aangepast, de data zelf blijft staan op plaatsen die volgens de administratie van de schijf nu vrij zijn voor nieuwe data.

  Hiervan kan software gebruik maken en op uitgekiende wijze de data weer beschikbaar maken, zolang er nog niet opnieuw data naar de schijf is geschreven die je oude data kan overschrijven!

  Als je even zoekt via het internet op 'file recovery' of 'data recovery' dan vind je zelfs gratis programmatuur die dit kan.

  In moeilijker gevallen kan inderdaad dienstverlening door een gespecialiseerd bedrijf van nut zijn. Seagate, als grote fabrikant van schijven, verleent deze service, ook aan eigenaren van schijven van andere fabrikanten, lijkt mij een goede aanbieder. Kosten zijn niet gering, maar zou tegenwoordig schappelijker kunnen zijn dan waarvoor het eerder bekend stond (als zeer prijzig).

  Om deze problemen in de toekomst te voorkomen is het verstandig een zogenaamde 'back-up' (kopie die je op een andere plaats bewaart) van je belangrijke data te maken (oude computer wijsheid).
 • Dat gaat alleen op, als er uitsluitend bestanden gewist worden. Maar hier is juist de interne schijf overschreven met bestanden van de externe schijf. En het gaat TS volgens mij juist om die interne schijf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.