Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Vcore wijzigen..

Anoniem
Verhoeven
8 antwoorden
 • weet iemand waar ik mijn Vcore kan wijzigen?? in de bios? Ik heb namelijk een Asus p5n-em hdmi moederbord.. alleen weet ik niet precies hoe ik de Vcore kan hoger zetten want ik wil me processor overclocken..

  Nou heb ik wel het volgende gevonden onder Bios.. ik weet niet of dat mijn Vcore is maar ik krijg dan wel een lijst met keuzes uit heleboel verschillende volt instelling zoals 1.880v 1.920v en noem maar op.

  Maar er staat niet dat het de Vcore is, of hoef dat niet perse te staan.. in ieder geval dit staat er in mijn Bios bij de volts..

  1.9VDual Over Voltage Control [1.990v]
 • ik heb even de manual van je bios doorgekeken en voor zo ver ik kan zien kan je simpelweg niet je Vcore direct veranderen. je kan onder cpu configuration je FSB omhoog proberen te doen en dan bij ahrdware monitor de Vcore verhogen zodat de auto settings misschien meer ruimte krijgen, maar voor directe controle over de meeste instellingen heb je toch echt een ander moederbord nodig.
 • Hmm ik had eens eve gekeken bij Hardware Monitor, en ik kan echter niet de Vcore omhoog zetten ofzo, er is alleen keuze uit 1.80V En Ignored..
 • Hoever ben je gekomen zonder het voltage te verhogen?
 • ik weet niet wat voor cpu je hebt, maar 1.8v is geen vcore. een core2duo gebruikt rond de 1.4 dacht ik, een wolfdale core2duo 1.25. met 1.8 zou je je cursus rooksignalen voor beginners kunnen afmaken.
 • Er zit een Intel Pentium 4 in van 3,80Ghz. En er staat echt 1.800V in de Bios joh..
 • hmm. een P4 had ik niet aan gedacht. ik denk niet dat de setting dan erg veel uit zal maken. een P4 wordt overigens ook erg warm dus ik denk alsnog dat overclocken weinig oplevert. een leuke dualcore voor niet al te veel geld levert meer op.
 • 3.8 ghz is anzich al een van de hoogste modellen, veel hoger ga je hem niet krijgen en het heeft ook bar weinig nut.
  Als je eieren wil bakken ideaal, maar als je geen waterkoeling hebt zou ik niet beginnen aan overclocken ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.