Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

nieuw moederbord - ddr3/ddr2 - dualcore

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Ik wil graag advies bij de aanschaf van een nieuw moederbord en processor/koeling.

  Wat ik nu heb:

  1 - windows vista home premium 32 bit
  2 - asus p5-vm do met [b:a315f7b6dc]6 interne usb poort aansluitingen[/b:a315f7b6dc]
  3 - 3 gb intern geheugen
  4 - Budget niet van belang.
  5 - Ik werk meestal alleen met Office 2007 en internet, maar ik wil niet meer dat gedoe hebben dat bij twee applicaties de boel al vast gaat lopen.

  Wat ik wil:

  Ik wil graag een moederbord met [b:a315f7b6dc]8 interne usb-poort aansluitingen[/b:a315f7b6dc], en een systeem dat zo krachtig mogelijk is om vista home premium te laten draaien. Bijvoorbeeld met ddr3 geheugen. Maakt dat wel eens uit overigens of je ddr2 of ddr3 neemt?

  Omdat ik in elk geval van 6 naar 8 interne usb aansluitingen wil heb ik dus een nieuw moederbord nodig, en ik wil van de gelegenheid gebruikmaken om meteen alles zo krachtig mogelijk te laten werken.

  Specifiek dus de vraag:

  1 - Welk moederbord, wat merk betreft denk ik aan een MSI.
  2 - Wat intern geheugen betreft denk ik aan ddr3, maximaal intern geheugen, bijvoorbeeld 8 GB.
  3 - Wat processor betreft denk ik aan dual core, omdat ik ergens las dat quadcore nogal veel warmte moet afgeven.

  Wat processor en koeler betreft, ik kan zelf wel een processor installeren, maar heeft het nu om waterkoeling te gebruiken, en is installatie daarvan net zo eenvoudig als een gewone koeling, en heeft dat nog onderhoud nodig? De pc staat in een bureau waarin het wel snel warm wordt. Maar ik neem aan dat waterkoeling ook meer ruimte in beslag neemt?

  O ja, er moet nog wel IDEE in zitten, voor mijn belkin 4poorts usb 2.0 pci kaart.

  Misschien is het het beste om bijvoorbeeld een kant en klare watergekoelde behuizing te kopen en er alvast een moederbord, processor, geheugen en dergelijke in te laten bouwen, zodat ik alleen zelf nog maar de hardware hoef over te zetten, zoals de harde schijven, sata cdroms en dvdrom, en sweex 4 port usb + firewire?
 • [quote:72dba3871e="Hasta La Vista"]
  5 - Ik werk meestal alleen met Office 2007 en internet, maar ik wil niet meer dat gedoe hebben dat bij twee applicaties de boel al vast gaat lopen.
  [/quote:72dba3871e]

  Als Office en internet het enige gebruiksdoel is van de pc dan heeft een upgrade in mijn ogen weinig nut.

  8 interne usb poorten? :o Wat hang je er wel allemaal niet aan?

  Wat je ook kunt doen is voor een euro of 15 een pci kaartje aanschaffen met 4 extra externe usb poorten. Meestal heeft zo'n kaartje ook nog wel een interne usb poort.

  Windows Vista Home Premium stelt geen hoge eisen:

  1. Processor: 1 GHz
  2. Werkgeheugen: 1 Gigabyte
  3. Grafische kaart: minimaal 128 mb geheugen. 256 mb geheugen om het te kunnen gebruiken met het thema Aero Glass.
  4. Harde schijf: 40 GB met 15 GB vrije ruimte
  5. DVD speler

  [quote:72dba3871e]
  O ja, er moet nog wel IDEE in zitten, voor mijn belkin 4poorts usb 2.0 pci kaart.
  [/quote:72dba3871e]

  Je bedoelt waarschijnlijk IDE, maar dat heeft niets met pci te maken. Jij bent gewoon een pci-slot nodig voor dat kaartje.

  Office en Vista moeten naar mijn idee perfect willen draaien op jouw pc. Als Windows al een tijdje mee gaat dan zou ik eens een schone install doen en dan eens weer kijken.

  Krijg je dan met 2 of meer applicaties open nog fouten dan is er iets anders aan de hand.
 • Het gaat me er alleen om dat vista mij te vaak vastloopt. En dat terwijl ik dan niet meer dan 2 of 3 applicaties tegelijk draai.

  Ik heb nu 3 gb intern geheugen omdat ik een dualboot met xp heb. Als ik vista nu meer kracht wil geven, heeft het dan meer zin om een sterkere processor te kopen (dual of extreme), of is het dan beter xp niet te gebruiken en er meer intern geheugen in te doen.

  Het punt is ook dat ik een losse videokaart wil aanschaffen, omdat bij het gebruik van adobe acrobat pdf maker mijn beeldscherm (tft iiyama) groen begint te flikkeren.

  Ik heb nog een vrij PCI Express x16 slot, en een vrij PCI Express x4 slot. Wat voor grafische kaart zou ik dan kunnen aanschaffen?
 • DVD Brander 8x :lol:
 • Niet gaan lachen, maar ik wist eerst niet dat ik maar 6 usb intern had, en ik had toevallig twee usb hubs van 4 poorten gekocht dus had ik ineens 8 usb poorten. Dit omdat ik gewoon nog een lege 5.25 inch slot had waar ik gewoon iets in wilde proppen. Maar het is idd een beetje teveel van het goede om dan maar meteen een nieuw moederbord aan te schaffen :lol:

  Ik moet dus iets doen aan dat flikkerende groene scherm bij gebruik van adobe (en ftp), en tegelijk eens kijken wat ik qua geheugen en processor kan upgraden als iki xp eraf gooi.

  [quote:6f592fc88a="Harmen015"]DVD Brander 8x :lol:[/quote:6f592fc88a]
 • [quote:4efcaea2f5="Harmen015"]DVD Brander 8x :lol:[/quote:4efcaea2f5]

  Beetje nutteloze reactie. Dit draagt niet bij aan een oplossing voor het probleem van de TS.

  @TS
  Meer intern geheugen is zinloos. Vista home Premium en XP zien maar 3,5 Gb en van wat ik begrepen heb wordt er maar 1,5 Gb daadwerkelijk gebruikt.

  Zou je eens aan kunnen geven wat je specs zijn?
 • [quote:29a75179fc="Hasta La Vista"]Niet gaan lachen, maar ik wist eerst niet dat ik maar 6 usb intern had, en ik had toevallig twee usb hubs van 4 poorten gekocht dus had ik ineens 8 usb poorten. Dit omdat ik gewoon nog een lege 5.25 inch slot had waar ik gewoon iets in wilde proppen. Maar het is idd een beetje teveel van het goede om dan maar meteen een nieuw moederbord aan te schaffen :lol:

  Ik moet dus iets doen aan dat flikkerende groene scherm bij gebruik van adobe (en ftp), en tegelijk eens kijken wat ik qua geheugen en processor kan upgraden als iki xp eraf gooi.

  [quote:29a75179fc="Harmen015"]DVD Brander 8x :lol:[/quote:29a75179fc][/quote:29a75179fc]

  Zoals al aangegeven is een geheugen upgrade zinloos. Je zou een losse videokaart kunnen plaatsen, bijv. deze

  Werkt je onboard kaart wel goed onder XP?
 • Bedoel je de specs van de videokaart en processor?

  Ik heb een intel celeron 2.8 ghz processor en 3 gb intern geheugen. Ik zal eens kijken of onder xp bij het maken van een pdf het scherm ook groen wordt.

  De kaart ziet er zo uit:

  [img:ff74b9c0b8]http://www.watchman-nee.nl/plaatjes/kaart.jpg[/img:ff74b9c0b8]

  [quote:ff74b9c0b8]Meer intern geheugen is zinloos. Vista home Premium en XP zien maar 3,5 Gb en van wat ik begrepen heb wordt er maar 1,5 Gb daadwerkelijk gebruikt.

  Zou je eens aan kunnen geven wat je specs zijn?[/quote:ff74b9c0b8]
 • [quote:2d944dc041="rolla"]Zoals al aangegeven is een geheugen upgrade zinloos. Je zou een losse videokaart kunnen plaatsen, bijv. deze

  Werkt je onboard kaart wel goed onder XP?
  [/quote:2d944dc041]

  Past die videokaart die je noemt wel in een normale atx behuizing? Sommige kaarten zijn namelijk wel abnormaal groot.
 • je kan er een radeon 4550 van 50 euro in zetten, die is meer dan snel genoeg voor alle vista dingetjes. maar als je pc vaakt crashed zou ik je eerder aanraden een verse installatie te doen. schokkerig of traag kan een te trage computer zijn, maar crashen is een ander probleem.

  voor USB is het makkelijkst een pci kaart te kopen met usb poorten, dan heb je er zo 4-6 bij. je kan ook een usb hub aansluiten, dan heb je er ook 4-10 bij. als je ze per se op het moederbord wilt moet je naar een P45 chipset kijken. de ICHR10 SB die er bij zit heeft geloof ik standaard 10 USB poorten.

  je zou ook nog je celeron kunnne vervangen voor een snellere cpu, maar dat lost alsnog niet het crashen op, want dat is denk ik niet hardware matig
 • Ik heb al een pci kaart achterin de pc met 4 usb poorten, maar ik wilde er juist aan de voorkant wat bij, daarvoor heb ik nu een sweex 4 port usb plus firewire en audio azalea.

  De pc loopt niet vaak vast, maar soms. En ik heb niet lang geleden weer een schone installatie gedaan, waarna ik altijd een backup maak.

  Als ik hem soms gewoon een uur aan laat staan, is hij ook soms zomaar heel traag geworden en loopt hij vast.

  Ik gebruik aan software: nod32 AV, prevx edge, a-squared antimalware (die lijkt de pc ook erg te vertragen in tegenstelling tot MBAM), boclean, online armor firewall, spywareblaster. Daarnaast check ik af en toe op problemen met ccleaner.

  Die radeon lijkt wel wat, kost rond de 50 euro.

  [quote:df76971b4a="Repr"]je kan er een radeon 4550 van 50 euro in zetten, die is meer dan snel genoeg voor alle vista dingetjes. maar als je pc vaakt crashed zou ik je eerder aanraden een verse installatie te doen. schokkerig of traag kan een te trage computer zijn, maar crashen is een ander probleem.

  voor USB is het makkelijkst een pci kaart te kopen met usb poorten, dan heb je er zo 4-6 bij. je kan ook een usb hub aansluiten, dan heb je er ook 4-10 bij. als je ze per se op het moederbord wilt moet je naar een P45 chipset kijken. de ICHR10 SB die er bij zit heeft geloof ik standaard 10 USB poorten.

  je zou ook nog je celeron kunnne vervangen voor een snellere cpu, maar dat lost alsnog niet het crashen op, want dat is denk ik niet hardware matig[/quote:df76971b4a]
 • Je weet wel zeker dat het systeem niet te warm wordt en dat je huidige voeding ook niet brak is.
  Dat kunnen beide oorzaken zijn van vastlopers.
  Verder zou je ook nog eens een geheugentest (memtest) kunnen doen om zekerheid te krijgen dat die modules in orde zijn.
 • Nee dat is het niet, zit een vrij nieuwe voeding in van 620 wat van een goed bekend staand merk. Ik heb er nu een GForce 8600 GT in gedaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.