Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Niet werken van ACER DVD-speler met Philips DVD+R en DVD+RW

Anoniem
WvG
3 antwoorden
 • Mijn labtop ACER Travelmate type 6592 voorzien van Windows XP Pro (+SP3) heeft als DVD-drive een "[b:d83dd80c3f]Slimtype DVD A DS8A1P[/b:d83dd80c3f]" speler.

  De disks uit een Philips spindel van 25 stuks DVD+R worden door deze speler niet herkend.

  Ook de op een (Philips) DVD+RW opgenomen .AVI file is niet op deze speler af te spelen.
  In de verkenner zie je wel dat de file op de schijf staat maar er is geen vervolgactie met bv WindowsMediaPlayer. De foutmelding luidt:
  "Kan het bestand niet afspelen. mogelijk biedt de speler geen ondersteuning voor het bestandstype of de codec die is gebruikt om het bestand te comprimeren." Bij het kopiëren van de file naar HD en het dan proberen af te spelen krijg ik foutcode COOD1199.

  Eerst dacht ik dat de Windows media player (v11) de boosdoener was en heb allerlei extra codecs opgehaald. Echter op een via een USB poort op deze labtop aangesloten externe DVD-speler zijn alle schijven prima met de WindowsMediaPlayer af te spelen. Hieruit concludeer ik dat alle benodigde codecs er wel zijn!
  Ook is de DVD-speler in apparaatbeheer verwijderd en bij het opstarten weer geïnstalleerd…..hielp ook niet!

  Ik mijn probleem met deze slimtype DVD A DS8A1P speler ook ook gemeld aan ACER, maar heb nu na 10 werkdagen nog geen bericht gehad.

  De vraag is zijn er meer mensen die hiermee te kampen hebben gehad en bv nieuwe drivers hebben geïnstalleerd? Op internet zie ik wel enkele discussies maar geen bruikbare oplossing.
  Wie helpt?
  groeten, Willem
 • Op internet zie ik wel heel veel problemen met deze drive. Probeer eens een nieuwe firmware te zoeken en te installeren.
 • Het is me nog niet gelukt om iets te vinden..en ik weet niet hoe ik deze dan moet installeren.
  Het liefst had ik een andere DVD -speler erin gezet, maar ik krijg geen reactie van ACER in Den Bosch!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.