Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer probleem

Calchas
5 antwoorden
  • Hallo mensen,

    Ik heb vorige week voor het eerst mijn eigen computer in elkaar gezet, maar iets is er niet goed gegaan.

    Allereerst de producten die ik heb gekocht/gekregen.

    Kast:
    Cooler Master 690

    Voeding:
    Cooler Master Real Power 620W

    Moederbord:
    ASUS P5Q PRO

    Processor (uit oude computer gebruikt):
    Core2Duo E6750

    Geheugen:
    4x 2GB Corsair XMS2DHX 800Mhz 5-5-5-8 Latency

    Videokaart:
    ATI Sapphire 4870 1GB GDDR5

    DVD speler en harde schijf heb ik ook nog uit de oude computer meegenomen, vanwege geldgebrek. Dit zijn dus ook nog IDE apparaten.

    Processor wil ik zo spoedig mogelijk gaan vervangen voor een Core2Extreme 9650 ofzo.
    En ook wil ik snel nieuwe harde schijven met SATA.

    Dan nu het probleem waar ik mee zit..

    Op het moment dat mijn computer eenmaal loopt in Windows, gaat het voor ongeveer 90% goed.
    Nu heb ik al twee keer meegemaakt dat mijn computer helemaal uit het niets opnieuw gaat opstarten. Nu is dat niet het grootste probleem, als hij dan opnieuw opstart, doet hij het niet meer.

    Het scherm blijft zwart en daar verschijnt dus "No Signal" op en het lampje van mijn harde schijf blijft rood.
    Na een seconde of 30 gaat het lampje uit, maar blijf ik geen signaal hebben.
    Nu is het moment dat ik op de reset knop druk en dan begint het van voor af aan, alleen blijft dan het "No Signal" gebeuren van begin af aan. Geen bios helemaal niks krijg ik. Dit zo ongeveer 7 a 10 keer achter elkaar, en dan start hij opeens wel op.
    Ditzelfde probleem heb ik ook als de computer voor langer dan 10minuten uitgeweest is.

    Heb ik iets verkeerd aangesloten of is er een onderdeel kapot?
    Wie o wie kan mij helpen. Ik vraag dringend hulp, want ik was zeer verheugd dat ik een nieuwe computer had en weer de nieuwste spellen kon spelen en nu krijg ik dit.

    p.s. af en toe krijg ik een blue screen, maar dat gaat hij data verzamellen wat 10sec duurt en dan is het scherm weg, ik kan dus nooit lezen wat op de blue screen staat.

    Ik draai overigens Windows Vista Ultimate 64bit, maar ditzelfde probleem had ik ook onder Windows XP 64bit.
  • We moeten eerst paar dingen uitsluiten.

    Uiteraard heb je de nieuwste bios en nieuwste drivers van internet.


    1. Alle geheugen eruit behalve 1 reepje. Start hij dan goed? Is hij dan stabiel? Doe memtest een paar uur.
    Herhaal dit net zolang totdat je alle reepjes afzonderlijk getest hebt.

    2. Is het een optie om de videokaart te vervangen door een andere? We moeten kijken of deze namelijk de oorzaak kan zijn.

    3. Tja, probeer eens 32 bit?

    Als het geheugen goed is en dit allemaal niet helpt is het moederbord waarschijnlijk defect.
  • Dit is voor XP maar in Vista heb je ook die opties.

    Zet eerst eens in de geavanceerde opties in systeem, configuratiescherm, bij de opstart en herstelinstellingen de computer automatisch opnieuw opstarten eens uit, dan krijg je vaak een blauw scherm met een foutcode, als de comp vastslaat, uitgaat of reboot, en zet die hier eens neer.

    Ook in te stellen, bij een opstart, door F5 of F8 in te toetsen in/na het biosbootscreen, en dan voor de optie te kiezen, "automatisch opnieuw opstarten bij een systeemcrash uitschakelen".
  • [quote:dbcdf9908a="stee0036"]We moeten eerst paar dingen uitsluiten.

    Uiteraard heb je de nieuwste bios en nieuwste drivers van internet.


    1. Alle geheugen eruit behalve 1 reepje. Start hij dan goed? Is hij dan stabiel? Doe memtest een paar uur.
    Herhaal dit net zolang totdat je alle reepjes afzonderlijk getest hebt.

    2. Is het een optie om de videokaart te vervangen door een andere? We moeten kijken of deze namelijk de oorzaak kan zijn.

    3. Tja, probeer eens 32 bit?

    Als het geheugen goed is en dit allemaal niet helpt is het moederbord waarschijnlijk defect.[/quote:dbcdf9908a]

    1. Het geheugen ga ik vandaag maar eens testen dan, haha.

    2. Met een HD3450 heb ik hetzelfde probleem.

    3. Ik heb 8HB geheugen, dus 32Bit zou wel een beetje lame worden voor mij.
  • Even een kleine update, ik had nu dus weer 8x dat mijn computer niet aan ging.

    Ik heb 2 geheugen bankjes eruit gehaald en er 2 ingelaten. Nu start hij op en zal het posten als ik nog een blue screen krijg.

    EDIT:

    Mijn computer staat nu aan en Vista zegt dat hij gerecovered is van een fout.
    Dit geeft hij vervolgens aan, kan iemand hier iets mee?

    [quote:ba40a623bf]Problem signature:
    Problem Event Name: BlueScreen
    OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
    Locale ID: 1043

    Additional information about the problem:
    BCCode: 3b
    BCP1: 00000000C000001D
    BCP2: FFFFF80001C74768
    BCP3: FFFFFA600734E2D0
    BCP4: 0000000000000000
    OS Version: 6_0_6001
    Service Pack: 1_0
    Product: 256_1

    Files that help describe the problem:
    C:\Windows\Minidump\Mini020509-01.dmp
    C:\Users\Krystian\AppData\Local\Temp\WER-61245-0.sysdata.xml
    C:\Users\Krystian\AppData\Local\Temp\WER4C1C.tmp.version.txt

    Read our privacy statement:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x0409[/quote:ba40a623bf]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.