Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Pentium 4 temp..

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik had me Pentium 4 van 3,60Ghz overclockt naar 4,50Ghz zonder Vcore omhoog te zetten dus alleen Fsb verhoogd.. Maar nou vroeg ik me af of de tempraturen wel in orde zijn voor een Intel Pentium 4. op idle is de temp 50 geraden. en bij video's kijken of gamen is ie 58 geraden.. is dit oke? of is dit een gevaar voor de Cpu. :roll:
 • Dit moet zonder problemen kunnen, voor dat je CPU echt gebakken wordt krijg je last van instabiliteit, wat dan een indicatie kan zijn dat ie te heet wordt. Bij temperaturen van boven de 75 mag je je wel zorgen gaan maken.
 • Hmmm oke thnx.. ik had al met Prime95 6 uur lang getest en geen erors ofzo, dus ik ga er ook vanuit dat ie op 4,50Ghz nu helemaal stabiel loopt. ik had hem hoger proberen te overclocken maar toen kon ik me Windows niet eens meer opstarten.. ik moet wel zeggen dat me pc nu echt superrrrr snel is heel erg vlot! maarjah dat zou ook mischien kunnen komen omdat ik Gtx 260 videokaart erin heb zitten. :)
 • Een paar opmerkingen:

  - Een pentium 4 overclocken naar 4.5gHz is óf onzin, of je moet er een hele mooie koeling in hebben zitten. :o

  - Een GTX260 is een beetje overkill voor een Pentium 4, kun je er beter een goedkopere Core2Duo in stoppen.

  Maar buiten dat zou 58 graden celcius geen probleem op moeten leveren, met welk programma meet je die temperaturen?
 • Ik check me temp met Speedfan laatste versie, en ik heb nog eentje die geeft ook precies hetzelfde temps weer.. maar dat je er niks van zou merken van overclocken is niet waar joh, ik merk heeeeeel veel verschil,als ik hem terug zet naar standaard Ghz, wil ik weer snel terug naar de overclock :) en een Gtx 260 in een Pentium 4 pc kan mischien wel een overkil zijn maar heb er tot nu toe helemaal niks van gemerkt dan alleen maar super en super prestaties!!!! :) :) :) :) :) :) en trouwens de pc kast zelf van binnen blijft hele dag door maar niet boven de 28 geraden,en voordat ik had overclockt had ik een hele dure pasta gekocht voor de Cpu en netjes laten insmeren door een prof.. en er zit een hele grote nieuwe Zalman fan op de Cpu.. ik hou van me computer?? :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.