Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Voeding aansluitingen..

Anoniem
None
49 antwoorden
 • Had een vraagje mensen..

  Ik wou een videokaart inzetten in 1 van mijn pc, maar nou staat er op de videokaart details zelf dat ie deze aansluitingen heeft 2 x 6-pin (PCie)
  Ik vroeg mij af of ik deze gewoon kan aansluiten in mijn pc kast. Mijn voeding is Sweex PS040. Klik op link voor details van mijn voeding.. er staat wel 1x 6-pin PCI Express bij me voeding, maar toch weet ik het niet erg zeker.. zie link. groet.

  http://tinyurl.com/ars9jn
 • Wat voor videokaart? Je zet er een voeding in van maar 40 Euro? :x
 • er gaat een Gtx 260 black edition in, er zat al een gtx 260 in maar die was geen black edition.. en die voeding was 80 euro waard toen ik hem kocht :D en ben er nog steeds super blij mee :D
 • Er zit 1 pci 6 pins connector op je voeding.

  Voor de andere zijn verloopjes in de handel. 2x molex naar 1x pci
 • Dus dit houd in dat ik een soort verloopje moet bestellen? zoals Ide naar Sata kabel zeg maar?? maar kijg je deze dan niet erbij? naast de Black edition van xfx gtx 260 ?
 • Soms worden deze verloopjes meegeleverd met je videokaart.
  Anders heeft de locale computerboer hem wel.
 • oh oke dan ik ben ik ff blij :D dus ik hoef me geen zorgen te maken als ik straks die black edition bestel..? :)
 • [quote:a831c5d64f="Verhoeven"]oh oke dan ik ben ik ff blij :D dus ik hoef me geen zorgen te maken als ik straks die black edition bestel..? :)[/quote:a831c5d64f]
  Sterker nog. Het verloopje zit erbij bij de black edition.

  http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/xfxgtx260black/3.html
  Er wordt wel tenminste een 500w voeding verwacht. Daar voldoe je dus aan. Voor SLI (2 videokaarten) is de voeding te zwak.
 • ok heel erg bedankt voor jullie hulp.. ik heb nu genoeg info bij de hand. :)
 • Is dat niet een beetje valse zuinigheid, zo'n dure kaart, en dan een prut voeding erin? Daar zou ik mijn kaart niet aan durven wagen. Want als de voeding doorbrandt, neemt ie met een beetje pech het hele systeem mee, de vernieling in.
 • Ik bedoelde eigenlijk ook wat Geben schrijft het is verkeerde zuinigheid. :?
 • nee want deze voeding is voorzien van heleboel beveiligingen, staat in me handleiding boekje van de voeding.. geloof me deze voeding is gewoon super! waarom zou ik 100 euro meer geven voor eentje die een bekende merk heeft joh, terwijl deze hetzelfde werk doet. stroom is stroom mensen niet zo zeike over een voeding :) trouwens de gtx 260 die er eerst inzat werkt voor 3 maanden gewoon helemaal super! alleen nou wil ik black edition voor deze kast hebben omdat ik er veel mee games op speel, en de black edition is volgens vele gamer sneller dan de gtx 280 en de normale gtx 260 die ik eerst had.. :D
 • We spreken je wel weer als je system overbelast raakt en zowel je voeding als je videokaart kaputt zijn.

  [quote:431264dfb7]
  nee want deze voeding is voorzien van heleboel beveiligingen, staat in me handleiding boekje van de voeding.
  [/quote:431264dfb7]

  Het kan wel mooi in het boekje van de voeding staan, maar het is algemeen bekend dat Sweex/Qtec voedingen érg slecht zijn.

  [quote:431264dfb7]
  waarom zou ik 100 euro meer geven voor eentje die een bekende merk heeft joh, terwijl deze hetzelfde werk doet. stroom is stroom mensen niet zo zeike over een voeding
  [/quote:431264dfb7]

  Het gaat niet om het merk. Het gaat er om dat Sweex/Qtec zowiezo al gebruik maken van goedkope onderdelen, al dan niet zéér goedkoop en dat ze nooit 100% hun werk doen. Meestal doet een Sweex/Qtec voeding ong 59% van wat er op de doos staat (dus een voeding van 1000w, kan maar 590w opbrengen).

  De gouden regel bij zelfbouw computersystemen is ook (en da's geen broodje aap verhaal):
  - Bezuinig NOOIT op de voeding. De voeding is dé factor waardoor een PC alleen al kan drááien. Koop een noname voeding, en je loopt altijd een zeer hoog risico.
  Daar kan je wel mooi omheen praten en denken dat het niét zo is, maar ik heb dit verhaal al zo vaak gehoord, en in 99,9% v/d gevallen zit de gebruiker met zo een systeem en zeker zo een videokaart binnen no-time met gebakken PCB's en versmeulde mosfets.

  [quote:431264dfb7]
  de gtx 260 die er eerst inzat werkt voor 3 maanden gewoon helemaal super! alleen nou wil ik black edition voor deze kast hebben omdat ik er veel mee games op speel, [b:431264dfb7]en de black edition is volgens vele gamer sneller dan de gtx 280[/b:431264dfb7] en de normale gtx 260 die ik eerst had
  [/quote:431264dfb7]

  geloof je het zelf ?
 • tjah jongens geloof het of niet, je kan zoveel horen.. maar als je zelf nooit zo eentje hebt gehad hoe kan je dan oordelen over deze :? maarjah in ieder geval ik ben er blij mee :) :)
 • Ongelofelijk. Tsja, dan moet je het zelf ook maar weten. Blijkbaar moet je eerst je gat verbranden.
 • hoe kan Sweex nou slecht zijn terwijl ie als 1 van de beste voeding is verkozen door Nvidia zelf! dit staat op de verpakking zelf weergegeven van de voeding.. :? dus ik moet nu deze eruit gaan koppelen en weggooien omdat mensen hun meningen uiten.. van ja slecht en zus zo.. nee joh bij mij komt dit over als bullshit. kijk als je het nou over de videokaart zelf had of de processor of weet ik veel wat had ik geluisterd, maar dit is gewoon puur je eigen mening en niet een feit.. dat is net als zeg maar dat ik nu persoonlijk zelf Philips het veel beter vind doen dan Sony, maar toch wil ik niet gaan zeggen dat Sony nu superr en supeerr slecht is en dat niemand iets van hun moet gaan kopen.. als het een feit was geweest was Sony nu dan vast allang gestopt met maken en verkopen.. :)
 • Succes! :lol:
 • [quote:127bb2c932="Verhoeven"]hoe kan Sweex nou slecht zijn terwijl ie als 1 van de beste voeding is verkozen door Nvidia zelf! dit staat op de verpakking zelf weergegeven van de voeding.. :? dus ik moet nu deze eruit gaan koppelen en weggooien omdat mensen hun meningen uiten.. van ja slecht en zus zo.. nee joh bij mij komt dit over als bullshit. kijk als je het nou over de videokaart zelf had of de processor of weet ik veel wat had ik geluisterd, maar dit is gewoon puur je eigen mening en niet een feit.. dat is net als zeg maar dat ik nu persoonlijk zelf Philips het veel beter vind doen dan Sony, maar toch wil ik niet gaan zeggen dat Sony nu superr en supeerr slecht is en dat niemand iets van hun moet gaan kopen.. als het een feit was geweest was Sony nu dan vast allang gestopt met maken en verkopen.. :)[/quote:127bb2c932]

  Oh my god, wat ben jij dom.. Dat is zelfs nog niet eens de beste omschrijving. Oliedom.
  Ik heb een tip voor je. Ga eens langs een echte computerwinkel (en dan bedoel ik niet Piet's PC Shop in Breda ofzo, maar een echte, die ook een echt goede nationale naam heeft opgebouwd, www.alternate.nl.). Stuur ze een email.

  Ik weet 100% zeker dat ze jou precies datgene wat wij zeggen gaan vertellen. Geloof je het dan wel ?

  Het is niet zo dat wij jou ervan willen weerhouden dat jij met die 'voeding' doorgaat, maar wij hebben hier grote ervaring mee. Er zijn in dit topic volgens mij alleen maar zelfbouwers, ik heb computers voor switch/quote geassembleerd, Gerben is een ervaren man op dit gebied..

  Jij zegt dat het een mening is, geen feit.

  Ikzelf heb naast Switch/Quote ook bij Comflex.nl gewerkt. Hier kochten mensen soms ook Qtec/Sweex (en ja, ik heb ook zo'n ding gehad, en dat vond mijn ATi Radeon 9800XT 256mb van indertijd 520EUR niet zo leuk, werkte niet goed, en dat was TOEN al een 500w ding met al die beveiligingen e.d. in het boekje beschreven) voeding, en vooral de gamers kwamen met kast en al terug omdat het allemaal voor geen meter werkte.


  [quote:127bb2c932]hoe kan Sweex nou slecht zijn terwijl ie als 1 van de beste voeding is verkozen door Nvidia zelf![/quote:127bb2c932]
  Broodje Aap verhaal.

  Waar staat dat op de website van nVidia. nVidia weet dondersgoed dat alleen echte voedingen goed zijn. Ik geloof er helemaal NIETS van dat nVidia Sweex zou uitroepen als 1 der beste.
  Ooit gehoord van misleidende reclame ? De helft van de bedrijven in deze wereld zet dingen op hun producten die gewoonweg niet waar zijn.
  Heb ik nog een tip voor je: Bel nVidia eens op, vraag eens of ze uberhaupt Sweex kennen.
 • Tja Paul…… :x
 • Ik raad je nog even serieus aan om dit stukje te lezen over voedingen:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Power_Supply_Unit

  En dan [b:dc00945555]met name[/b:dc00945555] het stukje over [b:dc00945555]SPANNINGEN[/b:dc00945555] !!
  Als je de tekst niet begrijpt, dan zijn wij er altijd nog =)  Klein stukje uit de tekst:
  [code:1:dc00945555]
  Een goede voeding die geschikt is voor de toekomst, heeft minstens 24A op de +12V-rail (aan te raden is meer dan 30A), en liefst 2 parallelle +12V-rails met ieder minstens 15A. Als dit goed zit, kan men er zeker van zijn dat de andere rails ook genoeg vermogen hebben, want alleen [b]respectabele voedingsbedrijven[/b] leveren zulke rails[/code:1:dc00945555]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.