Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Jullie raad naar keuze EEE laptop

Anoniem
tomvdlee
7 antwoorden
 • Ik wil voor school een EEE pc kopen.

  Nou ben ik helemaal niet in de laptop wereld, laat staan de EEE pc.
  De rede waarom ik een EEE wil, is dat ik al genoeg boeken mee moet sjouwen elke dag, en dus niet met een hele laptop/tas kan gaan rondlopen.

  Daarom wil ik graag jullie raad.
  Welke EEE is gunstig om oa. Word,msn, IE op te draaien.

  Mvg. Thomas
 • Allereerst zou ik de keuze niet tot eee (asus) beperken, diverse andere fabrikanten brengen tegenwoordig ook vergelijkbare netbooks uit.

  Ik zou in ieder geval goed op letten dat je een versie met windows koopt. De oudere modellen zijn enkel met linux en bij de nieuwere kan je doorgaans kiezen tussen linux of windows (paar tientjes duurder).

  Linux is voor een school-laptop een lastige optie omdat je dan met alternatieven voor office e.d. zit en je dus eventueel in de problemen komt als je voor school met geavanceerde opties in deze pakketten moet werken. ook voorkom je zo dat je documenten van een ander niet altijd kan openen.

  Ga verder in de winkel kijken, de meeste netbooks hebben een vergelijkbare samenstelling, verschil zit vaak ook in zaken als groter scherm en type toetsenbord. Hier denkt ieder weer anders over wat prettig is en niet.
 • Veel reviewers geven bij vergelijkende netbook tests de voorkeur aan de Samsung NC10, vanwege de S-ATA harddisk i.p.v. een SSD. De batterijtijd is ook fors, dus kijk idd. ook eens naar deze mogelijkheid.
 • ik denk dat je beter af bent met gewoon een normale laptop, 12 inch variant. werkt veel beter/sneller dan een Netbook, maar is net zo klein.
 • 12" varianten van laptops zitten alleen doorgaans niet in de prijsklasse rond de 400 euro.
 • Ik snap wel dat je niet met een grotere laptop wil rondsjouwen maar ik zou toch overwegen om voor een 15,4 inch of anders een 14 inch laptop te gaan. Een EEE netbook is veel te langzaam en beperkt en dus duur voor de mogelijkheden.
  Mischien vind je dit iets:
  http://www.xxodd.nl/index.php?p=bestel&ID=417&a=1
 • ik zou als optie een Acer One aan willen dragen. ook al zijn die dingen naar mijn smaak te klein en zou ik zelf voor 12 of 14" gaan. de Acer gebruikt een gewone 2.5" SATA HD, gewoon DDR2 SD-Dimm 667mhz en kan je dus allemaal zelf vervangen als je een beetje handig bent (is dat niet de C!T van deze maand waarin dat stond?).

  bedenk wel dat voor het grote typewerk netbooks niet preettig zijn. even snel op internet of msn….sure. maar ik zou er geen tekst op willen typen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.