Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

MP3 speler in coma. Nieuwe kopen? Welke?

Anoniem
Peter Vooges
6 antwoorden
 • Gisteravond is mijn Creative Zen touch 20GB in een coma gegleden en het ziet er naar uit dat dit niet meer goed gaat komen.

  Aangezien hij de laatste weken vreemd gedrag begon te vertonen (herhaaldelijk zomaar plotseling terugspringen naar de MP3 die ik het laatst heb beluisterd voordat ik de speler de vorige keer uitzette) besloot ik om te proberen of een firmware upgrade een oplossing zou zijn. (maar hij is een paar maanden geleden ook flink gestuiterd, dus het kan best zijn dat de oorzaak van het probleem daar in zit/zat en dat een firmware upgrade dus helemaal niet zou helpen)

  De firmware upgrade liep echter vast omdat deze Windows Medialplayer10 wilde zien, terwijl ik nog versie 9 had. (Ik gebruik het kloteding nooit en het upgraden ervan heeft dus nog nooit prioriteit gehad) Ik heb nog snel WMP geupgrade maar het kwaad was al geschied; de Zen Touch was bevroren in een comatische "Recovery mode", na enig zoeken blijkt dit een typisch symptoom te zijn van een foutgelopen firmware upgrade.

  Via Google heb ik een drietal oplossingen gevonden waarvan mensen juichend hadden gemeld dat deze werkte, maar al deze methoden hebben gefaald. Bovendienm zoals gezegd, weet ik niet eens of een firmware upgrade mijn vreemde probleem op gaat lossen.

  Vraag 1: Is er iemand bekend met dit vreemde verschijnsel? (Zomaar random naar een andere MP3 springen. Na enig nadenken blijkt dit dan de MP3 te zijn die het laatst is afgespeeld voordat ik de speler de vorige keer heb afgezet)

  vraag 2: kent iemand een ander methode om de firmware er alsnog op te krijgen dan alles van Creative deinstalleren, de MP3 speler uit de hardware lijst te deinstalleren. de PC te rebooten en dan de firmware weer te installeren?

  vraag 3: Wat zou een goeie vervanger kunnen zijn? Prioriteitenlijstje hieronder.

  Belangrijk:
  - minstens 20GB
  - Robuust (en als dat betekent: wat groter en zwaarder, dan is dat OK)
  - Goeie geluidskwaliteit
  - Voor het beheer niet afhankelijk zijn van een enkele applicatie, maar gewoon Plug & Pray)

  Liefts (maar niet heel belangrijk):
  - geen harde schijf maar geheugen
  - Gemakkelijke bediening
  - Compatible met meerder geluidsformaten (MP3, WMA, WAV, MP4, OGG, VOX, etc)
  - Equalizertje (eventueel enkel met presets)

  Geen enkele prioriteit:
  - kek uiterlijk. Ultra superduper thinline
  - Overbodige features. (Geen behoefte dus aan video of bestandsbeheer) Het ding moet muziek afspelen. Niks meer en niks minder.
 • als je verder niet ontevreden bent zou ik nog proberen (gewoon trial and error omdat ik een enorme hekel heb aan weggooien):
  - verwijder het bewuste nummer van de speler
  - maak het ding ´s helemaal leeg (is nog al wat, met een aantal gb´s, maar even dumpen op je hd als je toch koffiedrinkt….)

  suggesties voor andere: ik ben (vooral klassiekliefhebber en) zelf dik tevreden over geluid, gemak en robuustheid van mijn sansa 8 gb.
  weet niet zo direct of die nu tot 20 gb gaan.
  nadeel van alles wat geen ipod is: er zijn wel erg veel apparaten op de markt waar je zo een ipod in kan gebruiken, en dat zie je in het geheel niet voor andere merken. maar ja, ipodapplicaties op je pc zou ik niet meer willen……
 • Dat gaat helaas allemaal niet meer lukken. Hij ligt in een comatische toestand bevroren in een recovery menu en is niet meer benaderbaar. Dat menu kent vreemd genoeg zelfs de optie"Upgrade firmware", maar die verder niet werkt. De computer herkent hem sowieso niet meer. De firmware updates lopen aan de PC zijde vast met de mededling dat het device niet is aangesloten.
 • Ik gebruik zelf een Zen Sleek (20GB), ook met een hdd.
  Bij problemen met dit apparaat heb ik goede ervaringen met de Creative helpdesk, zeker als je op de Nederlandse site toch in het Engels je probleem uiteen zet.

  Ik heb echter niet veel hoop voor je. Bijna alles is gebaseerd op de aansluiting met je PC en stuiteren is niet echt top voor de harddisk, maar goed, contact opnemen kost niets.
 • Ken je app niet maar kun je geen harde Reset door ergens een pinnetje in te steken icm met uitschakelen? Dat heeft mjn mobieltjes wel een gered na vastlopers :wink:
 • @Anjo, Helaas, het reset knopje zit er wel maar dat lukt niet.
  @Peter Vooges: De drie oplossingen die ik heb geprobeert kwamen in grote lijnen overeen en waren al het advies dat Creative had gegeven n.a.v. gevallen die precies gelijk waren aan dat van mij. Ik ga er dus vanuit dat ik hetzelfde antwoord krijg.

  Komend weekend maar een laatste poging en anders maar een nieuwe.
  Die Zen Sleek, is dat wat? Kan die P&P gebruikt worden zonder dat je voor het beheer afhankelijk bent van een bijgeleverde applicatie?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.