Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

aanschaf digitale camera

Anoniem
f.j.stols
8 antwoorden
 • Hoewel ik op dit forum wenig of geen draadjes zie naar adviezen voor aanschaf van bv. Een Panasonic DMC-LX3 of een Canon Powershot G10 probeer ik het toch maar. De uitvoerige recensies op DPreview http://www.dpreview.com/newsletter/ (beide zeer lovend) , op LetsGoDigital of AskanOwner en eventueel met Google heb ik uitvoerig bestudeerd. Toch zou ik graag een gefundeerde mening horen van eigenaren die er zo een al een tijd hebben. Zo zie ik dat het nadeel van P. is: geen optische viewer en beperkte tele, en van C: slechtere sensor en meer chrom.aberratie en een stuk zwaarder. Nog meer adviezen of een verwijzing? Je kan zo'n camera van ongeveer € 500.– niet zo maar 2 weken op proef hebben!
 • Wellicht kan je deze vraag beter op een ander forum van IDG stellen, namelijk op ZOOM. Daar is meer kennis over camera's aanwezig en zal je prima geholpen worden.
  Als er mensen hier zijn die er kennis van hebben kan dat natuurlijk ook, maar daar is de kans wat groter:

  http://zoom.nl/forum/
 • Bij webshops als Digitalstreet.nl kun je dergelijke camera's trouwens kopen voor ca. 400 euro (maar dat even terzijde).

  Verder ben ik van mening dat de allergoedkoopste spiegelreflex altijd nog betere foto's maakt dan de allerduurste compactcamera. Dus als het ff kan, qua formaat en gewicht zou ik gewoon een echte DSLR nemen (zoals bijv. de Nikon D40 i.c.m. een mooie zoomlens).
  http://www.digitalstreet.nl/product_info.php?products_id=12612

  En laat je zeker niet gek maken door de megapixel-race! :wink:
 • Voor Arjant2: meteen al bingo bij Zoom.nl, dank je wel http://zoom.nl/forum/viewtopic.php?t=18462. Voor Obi etc.: ik weet van de voordelen van een spiegelreflex, maar ik wil nadrukkelijk een goede minicamera zonder gesjouw.Hoe langer ik blijf zoeken, hoe moeilijker het lijkt…
 • Mja, een Olympus E-420 is eigenlijk niet eens zoveel groter en zwaarder dan een G10, een handig beschermtasje eromheen en je merkt het verschil niet eens qua formaat en gewicht.
  http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_g10%2Coly_e420%2Cpanasonic_dmclx3%2Cnikon_d40&show=all
 • Soms kan je op www.kieskeurig.nl wel wat informatie of gebruikers ervaringen vinden al dan niet onderbouwd.
 • ik heb hier ook zowel een volle spiegelreflex camera met alles erop en eraan
  maar ook een mini ding voor het dagelijkse werk
  ligt en snel inzetbaar
  voor het betere werk pak ik toch nog steeds liever de speigelreflex
 • Mja, als sjouwer maakt het ook niet uit hoe groot de camera is … :wink:

  (sorry, kon het ff niet laten …)

  Wijzelf hebben thuis een oude Nikon D50 (SLR) met een Tamron 18-250mm lens voor het betere foto-werk en daarnaast nog een Panasonic Lumix TZ-3 (10x zoom) voor het snapshot-werk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.