Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

beschadigde harde schijf?

Anoniem
f.j.stols
10 antwoorden
 • voor de aardigheid liet ik mijn HD eens testen met zo'n test-programma ( http://www.hdtune.com/ ) en dan verschijnen er toch een aantal omineuze rode blokjes na enige tijd die dus op een beschadiging lijken. Desondanks draait de Medion-pc behoorlijk na een 9500 uren als ik het goed zie. Ik neem aan dat dit acceptabel is? [img:686e8ed108]http://i44.tinypic.com/oh1s1k.jpg[/img:686e8ed108] zoals het er voorlopig uitziet.
 • Wat U kunt doen is naar eigenschappen van de schijf gaan ,extra het volume op fouten controleren en daarna nog eens kijken met HD Tune 2.55 :lol:
 • die actie heeft me een aantal angstige momenten bezorgd: zwart scherm, niet meer opstarten in V.M. en ook met bijgeleverde herstel-cd geen succes. Temeer daar mijn locale pc-man de pc niet meer wil zien! Alles een aantal malen geprobeerd, en tenslotte lukte het. Lijkt me toch wel iets van de h.d. maar ik laat het maar zo…
 • backups al ok…..? 8)
 • heb een grote extra harde schijf-met-voeding; in het maken van backups ben ik als digibeet altijd heel slecht geweest, en is mij nooit gelukt, helaas.
  De meeste gedownloade programma's, adresboeken etc. heb ik veilig. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik met een rode kop van alles zit te herstellen, op te halen en uit te pakken.
 • Het beste is natuurlijk testen met de diagnosetool van de fabrikant van de schijf. Maar die test van hdtune belooft niet veel goeds.

  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • [quote:adcc7560b6="f.j.stols"]heb een grote extra harde schijf-met-voeding; in het maken van backups ben ik als digibeet altijd heel slecht geweest, en is mij nooit gelukt, helaas.
  De meeste gedownloade programma's, adresboeken etc. heb ik veilig. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik met een rode kop van alles zit te herstellen, op te halen en uit te pakken.[/quote:adcc7560b6]als je alles in de Mijn Documenten map hebt staan, kopieer je die toch. Kijk bij de instellingen van Word, Excel ed waar de opslag is. (onder opties in het menu van Word, Excel)
 • desbetreffende software (Seagate) opgehaald en die geeft van een aantal wat uitvoerigere tests het antwoord "failed" Duidelijk dus.
  Ben nu toch maar bezig een backup voor digibeten te zoeken en uit te proberen.
 • Als je melding failt krijgt en je hebt nog garantie dan krijg je een vervangend exemplaar. 8)
 • Seagate had tot voor kort 5 jaar garantie, dus wellicht heb je mazzel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.