Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Defecte Barracuda HD, onderdeel kennis gevraagd

Anoniem
de lange griese
4 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb het internet al afgestruind, maar geen antwoord kunnen vinden. Dus na meer dan een jaar 'lurken' heb ik mezelf vanavond aangemeld om een technisch vraagje te kunnen stellen.

  Gisteren was ik bij een vriend, die me wat foto's wilde laten zien. Hij heeft al z'n foto's op een externe harde schijf staan. Na het aansluiten van de voeding op het kastje zagen we geen foto's maar rook. En als de rook uit de electronica is, doet-ie 't niet meer…

  Ik heb de harde schijf uit het kastje gehaald, omdat duidelijk was dat de voedingsprint in dat kastje in elk geval de geest had gegeven. Ik heb vanavond geprobeerd de harde schijf in een oude PC proberen te installeren, maar als ik de HD aan de voedingsconnector hang krijg ik de PC niet meer aan. De conclusie is duidelijk: ook de HD is defect, en het is ook zichtbaar waar het probleem zich bevindt.

  De HD is een Seagate Barracuda type ST380011A, een 80 GB ATA HD. Op het defecte onderdeel op de print staat 'BUX C348'. Heeft iemand enig idee wat dit voor onderdeel is?
  Het gaat me erom om de HD tijdelijk weer aan de praat te krijgen, zodat we de foto's (waarvan uiteraard geen back-up van is) op een andere harde schijf kunnen redden.

  Ik ben zeer benieuwd!
 • Denk dat je beter een identieke schijf kunt zoeken, en daarvan de gehele print overzetten.
 • Geen verkeerde oplossing, maar ik hoop eigenlijk dat het een ontstorings condensator is op de voeding. Die zou niet echt nodig zijn om de HD een uurtje te kunnen gebruiken om de data over te zetten naar een andere HD. Dus ik blijf nog even hopen op iemand die wat met het typenummer van het onderdeel kan.
 • Heb je hier iets aan ?
  http://www.icelect.com/focusparts/prefix-BUXsum.htm
  gespot via Alltheweb.com

  suc6 Anjo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.