Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Printen op een transparant

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb een Canon Pixma IP 4300 en nu wil ik graag iets printen op transparanten (voor een presentatie met overhead-projector).
  Maar als ik bij mijn printerinstellingen - > mediatypes kijk, zie ik daar de optie "Transparanten" niet tussen staan.
  Er is wel de optie "T-shirt transfer". Kan ik die gebruiken?
  Je kan ook nog printen op een "Afrdukbare disk"

  PaulusP
 • ik heb vaak bij veel printers gewoon de A4 stand gebruikt….
 • Inderdaad, ik gebruik ook altijd de A4-stand. Het maakt niet uit of je op papier of transparant drukt.
  De optie "T-shirt transfer" moet je zeker niet gebruiken. Die print namelijk alles in spiegelbeeld. De bedoeling daarvan is dat je afdruk in spiegelbeeld op een speciaal transfervel komt, dat je daarna op een T-shirt legt. Als je er dan met een hete strijkbout overheen gaat komt de afbeelding -dus nogmaals gespiegeld en daardoor weer recht- op je T-shirt te staan.
  Printen op een "afdrukbare disk" moet zijn op een "bedrukbare disk". Sommige cd's en dvd's hebben een laag waarop geprint kan worden. Die kun je dan in een mal door je printer leiden. De afbeelding moet dus rond zijn en op een exact juiste plaats terecht komen.
  Je kunt deze dingen best eens uitproberen door ze te selecteren en op een gewoon vel papier te printen.
 • een transparant is gewoon te bedrukken, als het goed is, met de normale printerinstellingen voor papier.
  let wel op dat je de goede kant van het transparant laat bedrukken; lees de aanwijzing op de transparantendoos: dat kan je heelwat kliederboel besparen.
  ik zelf zou even testen: zet ergens aan de buitenkant een dunnen grijze lijn en druk dat af. je hebt dan een check op mogelijk resultaat, en de transparant blijft bruikbaar voor een definitieve bedrukking
 • Ik weet niet of dit nu nog van toepassing is, maar toen ik regelmatig transparanten moest gebruiken voor presentaties, waren de transparantvellen voor kopiëerapparaten veel goedkoper dan die voor inkjetprinters. Ik drukte ze dus gewoon op papier af en kopieerde ze op school naar transparant. (is wel al een jaar of 10 geleden inmiddels, jeetje ik ben oud :oops: )
 • Allemaal hartelijk dank voor jullie reactie!
  Jullie hebben mij prima geholpen!

  PaulusP

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.