Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Kan printer niet als "standaard printer" aanmerken

Anoniem
None
4 antwoorden
 • De titel klinkt misschien iets vreemd maar het gaat om het volgende. Voor een belangen organisatie vullen wij met een aantal vrijwilligers de belastingaangifte 2008 in. Een gedeelte doet dit met eigen laptops. We hebben de beschikking over een HP Officejet Pro K5400 printer. Voor het gemak stellen we deze printer op de dag van invullen in als standaard printer. Dit gaat (bijna) bij iedereen goed. Er is echter één laptop die consequent weer teruggaat naar de 'thuis' printer. Het betreft een HP laptop met XP Home als besturingssysteem. Via configuratiescherm, printers stellen we genoemde printer in als standaard maar bij de volgende aangifte is hij het weer 'vergeten'. Heeft iemand een idee hoe we dit kunnen oplossen?
 • Herkend niemand dit probleem??
 • ik herken het niet maar gekke dingen verbazen niet (meer) in computerland….. :wink:
  probeer deze workaround eens:
  voodat je die ´groepsprinter´ als standaard instelt, verwijder je in hetzelfde printermenu eerst de ´eigen´ standaardprinter.
  lijkt me stug dat die daar dan nog naar terug zou kunnen….
  is de hulpsessie afgelopen, dan via printer toevoegen de ´eigen´ printer weer terug halen. (die is al geïinstalleerd op die pc, dus dat gaat zeer snel)
 • Bedankt voor je reactie Derk. Ik zit even met een probleempje om het te testen, we zien elkaar a.s. woensdag pas weer. Een tweede punt is dat de persoon in kwestie veel vrijwilligerswerk doet en voor zover ik snel gezien heb had hij geloof ik 3 of 4 verschillende printers geinstalleerd.
  Maar proberen is altijd de moeite waard, alleen gaat dat niet gelijk helaas.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.