Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hoe lang gaat een laserprinter mee?

Anoniem
Phaldmmor
12 antwoorden
 • Drie jaar is inderdaad niet veel. Maar we leven in een wegwerpmaatschappij. En met de huidige prijzen voor dergelijke apparaten, is reparatie zelden lonend. Daar komt nog bij, dat hp iha erg duur is met zijn reparaties.
 • Mijn HP laser printer geeft na drie jaar vlekken op het papier. In de winkel zeggen ze dat het aan de rol ligt, en vervanging of reparatie is net zo duur als een nieuwe printer.
  Deze printer kostte destijds 169 euro en ik vind het raar dat een printer na drie jaar al bij het grofvuil kan. De printer is niet intensief gebruikt.

  Wat is de mening van de deskundigen?
 • Ik weet niet of het een bijzondere printer betreft, maar anders heb je al voor een euro of zestig een nieuwe hp printer. Zijn enorm in prijs gedaald de laatste jaren. Vraag me dus af of je je zo druk moet maken over je huidige printer. Een toner ervoor kost waarschijnlijk meer dan een nieuwe printer.
 • [quote:b3b36cedf4="gerben"]Ik weet niet of het een bijzondere printer betreft, maar anders heb je al voor een euro of zestig een nieuwe hp printer. Zijn enorm in prijs gedaald de laatste jaren. Vraag me dus af of je je zo druk moet maken over je huidige printer. Een toner ervoor kost waarschijnlijk meer dan een nieuwe printer.[/quote:b3b36cedf4]

  Ik maak er bezwaar tegen dat zo'n ding na drie jaar bij het grof vuil gezet moet worden. Niet erg milieuvriendelijk.
  Zo'n apparaat moet toch langer meekunnen? Worden ze gemaakt om maar een paar jaar mee te gaan?
  Ik heb nu een Brother besteld en hoop dat die langer meegaat.
 • Stuur eens een mailtje naar HP….. kijk eens wat er nog in het vat zit….. (ook al heb je een andere gekocht)… je bent vervolgens vrij om dat te doen of niet… je weet maar nooit.

  PS: dit punt, duurzaamheid, was voor mij 6 jaar geleden, toen laserprinters iets meer kostte dan 169 euro…. een van de redenen om een Kyocera te kopen met een long life tonerrol. Nu nog steeds strakke prints…. bijna 30.000 en mi gaat ie hopelijk nog lang mee…. (ze garanderen >100.000 prints). De andere reden was dat je van een toner kit 6000 paginas kon printen (5% bedekking), wij komen op ca 5000 prints, niet gek want de kids drukken nogal eens paginas af met >>5%…
 • mijn brothewr was 6 jaar oud toen ik de glansrol en toner moest vervangen

  kosten meer dan de huidige printer om in te kopen

  de glansrol, moest zo'n 100000 vel meegaan

  heb dan toch maar de nieuwe gekocht
 • Hoelang een printer meegaat is niet van te voren te zien. Ikzelf heb alleen ervaring met twee inkjet printers. Mijn eerste printer een HP Deskjet 550c die ik in 1994/1995 kocht, ging ongeveer 7 jaar mee. In december 2002 kocht ik een HP PSC 750xi. Deze print nog wel. Maar begint wel last te krijgen met slijtage. In januari van dit jaar kocht ik alvast een HP Photosmart C6380 All-in-One.

  Overigens denk ik niet dat de levensduur van een printer het belangrijkste is. Maar de afdrukkosten per vel papier. Als je weinig print is wel de houdbaarheid van de inktcartridge/laser toner van belang.
 • Een (Kyocera) tonerkit kost ca 80 euro voor 5000 prints, ca 1.5 cent per pagina exl afschrijving…
  Een HP inktjet patroon zw kost vaak 20 euro en wat ik begreep voor 500 prints…. maw 5000 prints is dus 200 euro…. dus een laser kan al heel snel uit ook al print je niet zoveel….. de aanschafprijs van de laser is ook nog een stuk lager geworden.
  Dit waren Kyocera TK-17 kitprijzen, als je een beetje zoekt…. hoe de HP prijzen liggen …… zoek het uit of het loont….
 • Je neemt wel snel genoegen met het antwoord van de winkel!

  Allereerst: welke printer gaat het over?
  Ten twee: wat is er nu precies niet goed?

  Wat is 'de rol'? De drum? De drum gaat gewoon een X-aantal afdrukken mee. Een drum is gewoon te vervangen. Een drum is wel duur, maar met even handig zoeken kan je misschien wel een goedkope vinden.

  Kijk eens op www.123inkt.nl wat de prijs is voor een vervanger.

  Ik heb voor 30 euro een nieuwe originele drum via marktplaats gevonden. Beetje mazzel, maar nu kan ik wel weer 20.000 afdrukken doen…!

  Kortom: meer info!

  Verder zijn de printerprijzen erg gedaald, dus laten repareren is zelden het geld waard.
 • [quote:ae5ce20371="Kjiratsiekoedel"]Je neemt wel snel genoegen met het antwoord van de winkel!……..[/quote:ae5ce20371]Helemaal mee eens, ander zelfs HP proberen zoals ik ook al schreef….
 • [quote:4275747b2e="diana"][quote:4275747b2e="gerben"]Ik weet niet of het een bijzondere printer betreft, maar anders heb je al voor een euro of zestig een nieuwe hp printer. Zijn enorm in prijs gedaald de laatste jaren. Vraag me dus af of je je zo druk moet maken over je huidige printer. Een toner ervoor kost waarschijnlijk meer dan een nieuwe printer.[/quote:4275747b2e]

  Ik maak er bezwaar tegen dat zo'n ding na drie jaar bij het grof vuil gezet moet worden. Niet erg milieuvriendelijk.
  Zo'n apparaat moet toch langer meekunnen? Worden ze gemaakt om maar een paar jaar mee te gaan?
  Ik heb nu een Brother besteld en hoop dat die langer meegaat.[/quote:4275747b2e]
  Wordt beetje simplistisch allemaal. Dan moet je ook gaan kijken naar de verschillen tussen simpele deskjet printer en een laser… Laser mag je niet in een werkruimte zetten omdat er schadelijke deeltje vrij komen om maar wat te noemen.
  Als je duurzaam wil zijn zet dan gewoon wat extra bomen in je tuin;););).

  Heb zelf toevallig een laser gekregen (grote netwerkprinter) wat vooral fijn is, is dat hij enorm snel afdrukt en hij 2 papierlade's heeft. Dus kan gerust stuk of 3 artikelen afdrukken (ong 150p) en dan 2 minuten later alles pakken zonder papier bij te vullen of een uur te wachten.
 • Je kan trouwens best bezwaar maken dat hij snel stuk gaat. Maar wat voor foutmarge wil je accepteren voor laserprinters? Mijn ervaring is dat laserprinters erg lang mee kunnen gaan. Langer dan je soms wilt.

  Het is mij nog niet duidelijk wat er nu precies niet goed is. Als het gewoon de drum is, is dat normaal. Die gaat gewoon een X-aantal afdrukken mee. Dat verschilt per drum en tot nu toe heb ik nog niet gezien om wélke printer het nu gaat!

  Verder zijn veel mechanische problemen in een printer redelijk eenvoudig op te lossen. Daarvoor heb je geen winkel nodig. Een handig mannetje kan ook en die zijn al een stuk goedkoper.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.