Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

netbook als muziekspeler

Anoniem
tomvdlee
4 antwoorden
 • Ik heb een klein probleempje.

  Ik heb een externe harde schijf met 500 Gb aan mp3's. Deze schijf kan ik niet een audioset koppelen want de meeste gaan over hun nek van 500 Gb en ook de display is meestal niet toereikend om fatsoenlijk het gezochte album te kunnen vinden.

  Ik zit er nu aan te denken om een netbook aan te schaffen zodat ik een compact appartaat heb dat stand-alone muziek zou kunnen afspelen. De kwaliteit is uiteraard minder dan via een stereoset maar ik vind liedjes belangrijker dan om elke triangel te kunnen horen.

  Ik ben dus eigenlijk op zoek naar een netbook waar een geluidskaart inzit (zodat ik hem eventueel aan kan sluiten op een stereoset), waar speakerjes inzitten (zodat ik direct vanaf het netbook muziek kan afspelen en er zou dus een harde schijf van 500 Gb in moeten zitten. En daar zit natuurlijk de moeilijkheid wat ik zie wel netbooks van 160 Gb maar niets van 500 Gb.

  Weet iemand of zo'n apparaat bestaat en waar ik het zelf kan samenstellen en laten bouwen?

  Als iemand denkt dat ik een probleem over het hoofd zie in mijn bovenstaande gedachte zou ik het ook graag even weten want ik verzin dit wel maar weet niet of het technisch ook kan.

  Alvast bedankt voor jullie info.
 • Ik kom op de volgende situatie als ik jouw oplossingsrichting volg:

  *netbook
  *externe hd (netbooks met zo'n giga-hd bestaan niet en anders vast mega-duur)
  * usb geluidskaart voor aansluiting op stereo

  de hd heb je al, maar voor die andere ben je zo 400 euro kwijt, lijkt me dus een dure oplossing en bovendien een omslachtige aaneenknoping van aparaten die eigenlijk niet voor dit soort dingen bedoeld zijn.

  Wat mij ontzettend nieuwsgierig maakt, hoe veel uur muziek heb je wel niet met 500gb aan mp3? Dat moet mijn inziens maanden duren om alles een keer af te spelen? Wil je echt alles binnen handbereik hebben?

  In dat geval is het misschien beter om je pc op de stereo aan te sluiten met bijvoorbeeld zoiets of misschien zelfs een pc speciaal voor dit doel naast je stereo zetten (mediacenter).
 • PS, bedankt voor je reactie.

  Ik ben inderdaad wel even zoet als ik alles achter elkaar afspeel.

  Maar ik heb al mijn muziek op één schijf staan. Het maakt me niet uit of ik het komende week wil beluisteren of niet. Alles staat digitaal bij elkaar. Ik wil niet op de ene harde schijf iets gaan opslaan om te luisteren en ergens anders de dingen neerzetten die ik niet regelmatig beluister.

  Het is inderdaad niet mijn bedoeling om de externe harde schijf die ik nu heb te koppelen aan het netbook maar om alles over te zetten. Ik kan inderdaad ook geen netbook vinden met zo'n harde schijf. Daarom dat ik hier eens informeer.

  De oplossing die je aandraagt ziet er op het eerste gezicht interessant uit. Bedankt voor je reactie.
 • http://www.wifisound.nl/

  Dit is een webshop gespecialiseerd in dit soort oplossingen, mogelijk kan je hier informeren wat er allemaal mogelijk is binnen jouw situatie/budget? (hebben ook een eigen forum)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.