Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Waarschuwing tegen ACRONIS DISK DIRECTOR SUITE

Anoniem
Lange Pier
17 antwoorden
 • Vanmorgen heb ik DDS opgestart om mijn Externe HD van 200GB te bekijken en zag een kleine unallocated space aan het eind staan. Die heb ik als partitie gezet, geformat en daarna gemerged met het geheel.

  [b:9bd6555845]SINDSDIEN IS DE HD ONBEREIKBAAR!! ALS IK HEM AANSLUIT MET USB2.0 GEBEURT ER NIETS!!
  BEDANKT ACRONIS - EN U BENT GEWAARSCHUWD!![/b:9bd6555845]

  Zou er nog wat te redden zijn?

  perloc
 • Met een programma zoals Get data back kan je heel vaak de bestanden nog redden.
  http://www.runtime.org/data-recovery-downloads.htm

  Of de gratis pandora recovery
  http://www.pcwebplus.nl/downloads/recovery/pandora.htm
 • Weet je zeker dat je zelf niks verkeerd hebt gedaan? Dat stukje unallocated, was dat toevallig 8MB groot? Want dat is standaard in windows/ntfs. Overigens is het verstandig een schijf te backuppen, voor je gaat partitioneren. Het kan altijd een keer fout gaan, zoals je merkt.

  Je kunt ook eens kijken met testdisk. http://www.cgsecurity.org/index.html?testdisk.html
 • Precies wat Gerben zegt:
  ELKE schijf heeft een Unallocated part, daar moet je afblijven.

  Ik denk dat er bij de maker vd HDD mss wel een tool te vinden is om eea weer op te knappen.
  suc6 Anjo
 • Even een eerste antwoord.
  Ik zal de files downloaden en op de HD loslaten, maar ja, als hij niets doet…
  gerben: Volgens mij heb ik niets verkeerds gedaan, er werd gevraagd een folder te creeren om files te moven en dat heb ik gedaan. Trouwens daar kom je niet omheen.
  De interne HD, verdeeld in 3 partities, geeft geen enkele unallocated gedeelte van 8MB, dus ik waag het te betwijfelen of dit wel standaard is. Alle partities zijn NTFS.
  De ext HD, waar het hier om gaat, had zowel aan het begin als aan het eind een 7.844MB (die ik door de punt voor 7,844GB heb aangezien en vandaar dat ik die bij het middeldeel wilde betrekken) grote ruimte. Ik heb het einddeel bij de middendeel ge-merged.
  Zal de HD eruit halen en in mijn desktop hangen.
  Kom hierop terug.
  MVG perloc
 • De externe schijf heeft waarschijnlijk alleen een uitgebreide partitie. In dat geval is de 8MB unallocated wel standaard aanwezig.

  [img:0ad4e9dc90]http://www.pichost.ru/out.php/t103817_Clipboard01.jpg[/img:0ad4e9dc90]
 • gerben: Dat klopt van die uitgebreide partitie. Maar klopt het ook dat zowel aan het begin als aan het eind een unallocated ruimte is van 8MB? En waar dient die voor? Unallocated is ongebruikt, vaak zelfs niet ge-format. Dus waar dient dat dan voor? Voor Windows onbereikbaar….
  Als ik op je plaatje klik in bovenstaand bericht van je krijg ik een russische site te zien!

  Voordat ik ben begonnen om de HD open te maken om in de desktop te hangen heb ik deze nogmaals aan de laptop gehangen en, eureka!! hij werd herkend. Maar geen enkele file werd getoond: hij zou leeg zijn op een folder "Sytem Volume Information" na, die uiteraard niet kan worden geopend. Kan ik daar wat mee?

  Verder heb ik GetDataBack van maxstar gedownload. Mooi programma!! En het werkt, ehhh…. niet helemaal. Hij heeft er 2.5 uur over gedaan om alles op de HD (220GB) bij elkaar te vegen en laat keurig zien wat er op stond. Dat is winst. Hij laat niet direct zien of de files onbeschadigd zijn, daarvoor moet je ze stuk voor stuk testen. Het commando "copy" gaf de mededeling dat ze eerst geld willen zien (heb ik er best voor over), met commando "recovery" liep de zaak vast: er was geen beweging meer in te krijgen. Dus ik hoop dat dat niet altijd zo is. Zal ook nog de pandora recovery erop los laten.
  Wordt vervolgd….
  perloc
 • Ter aanvulling, ik heb ook Pandora opgestart. Die vindt niets en het enige wat overblijft is een Suface Scan. Daar heeft hij <55 uur !!! voor geplanned om dat uit te voeren.
  Dat lijkt me wat veel. Dus GetDataBack gooit de hoogste ogen. Die zal ik maar aanschaffen.
  Ik zal melden als het uiteindelijk met GDB is gelukt.
  Dank voor de adviezen.
  MVG perloc
 • 8 MB op 200 GB is….. 8 op 200.000… ofwel 0,004%…. :oops:
  Hopelijk heb je nog een backup van je backup., sterkte….
 • Andre, zoals ik schreef dacht ik dat het 8GB was en dat is natuurlijk toch een ruimte die je niet ongebruikt laat. Achteraf bleek dat ik de punt voor het duizendtal heb aangezien maar het was de comma dus 8MB (Amerikaanse notitie). En dat is de moeite niet waard. (Ik ben begonnen en legde het mijn zoon daarnet uit, met een computer -de NascomII- in 1980 met 128 KB !! De Nascom I had 64Kbyte, chips van 2KB en een 6502 MicroProcessor)

  Met GetDataBack is het gelukt. Daar heb ik een licentie voor gekocht, maar ik schrok wel van de prijs: 91 Euro!!
  GetDataBack heeft alle files die ik wilde redden weer in een tree gezet en heb ik naar een andere HD kunnen copieeren, totaal 90 GB. Het heeft uren gekost, maar het is voor elkaar. Nu de HD formateren en de files weer overhevelen.

  Dank voor alle hulp.
  MVG perloc
 • Ik heb eigenlijk geen idee waar die 8MB voor dient, maakt me ook niet zoveel uit. Ik ben er ook wel eens mee aan het klooien geweest, jaren geleden. Maar elke keer als je de schijf op deze manier partitioneert, zie je die 8MB unallocated weer terug. Zal dus wel een eigenaardigheid van ntfs zijn. Die 8MB aan het eind zegt me niks.
 • Maar dat je externe harddisk ontoegankelijk was geworden, hoeft niet aan Acronis Disk Director te liggen. Dat er iets mis kan gaan tijdens het partitioneren, kan met elke willekeurige partitionerings applicatie gebeuren. En als je geen unallocated space wilt hebben, kun je het beste één primaire partitie aanmaken. Of eventueel één primaire- en (een) logische partitie(s).
 • Fijn dat het gelukt is !
 • Mag de flame naar Acronis ook wel weg, is een prima progje. :roll:

  Overigens stop ik die 8mb er gewoon weer bij en blijft nog staan ook, overigens zie je dat alleen bij de relatief wat kleinere schijven en de reden of oorzaak heb ik ook nooit gevonden.
 • Ik ben nog steeds woest op Acronis dat hij me dat heeft geflikt. Dat mag niet gebeuren met een gerenomeerd programma. Ik heb niets verkeerds gedaan, maar het heeft me wel een dag + 91 Euro gekost om de zaak weer te herstellen.
  Met dit geintje is de afstand van DDS tot de prullebak danig verkort en ik heb nog niet besloten om hem inderdaad in de prullebak te gooien!

  Er is veel kritiek op Partition Magic 8.0 van Powerquest (tegenwoordig Norton) maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt met PM. Dus de volgende keer toch maar weer PM!! Je moet zoiets veilig kunnen doen zonder een backup te hoeven maken. Dat is met de tegenwoordige grote schijven haast niet meer te doen, "even" een veiligheidsbackup maken, zo je daar elders al ruimte voor hebt.

  L.Pier: het is de moeite niet 8Mb bij een vele GB schijf te voegen. Als ik beter had nagedacht was me dit helemaal niet gebeurd.
  perloc
 • Ik heb acronis hiervoor nog nooit gebruikt. Doe het meestal met easeus of gparted. Acronis heeft wel een goede naam door trueimage, maar dat wil nog niet zeggen, dat hun andere producten dezelfde waardering verdienen.
 • gerben: Een tijdje geleden heb ik ook al eens een thread geopend over welke PM ik moest aanschaffen naar aanleiding van een ander probleem.
  Ik heb toen een aantal PM's voor mijn doel getest en wat betreft Gparted en Easeus kwam er het volgende uit (ik heb de aantekeningen hierover bewaard):
  - Ik heb Gparted. Maar die geeft geen drive letters aan, laat staan dat je ze zou kunnen veranderen. Bovendien start die wel op op de desktop, maar niet op de laptop (die prima is orde is). Hij eindigt direct in een Trust (?) prompt. Bovendien heeft die geen boot manager. Dus die valt in ieder geval af.
  - Ik heb ook Easeus. Al gedownload voor ik deze tread opende.
  Die is niet op een CD te branden maar alleen te installeren op een systeem. Bovendien vraagt die SP4 - ik heb SP2. (opm. ik geloof dat het toen om Win2000 ging en daarvan heb ik SP2)
  Dus die valt ook af.

  Verder was nog een kandidaat Paragon PM, maar bij die kom je niet om registreren heen. Daar ben ik allergisch voor: -als het niet anders kan, dan moet het maar, anders absoluut geen registratie- Er wordt veel te veel geregistreerd tegenwoordig. Dat heeft geen nut en kan alleen een hoop last geven.

  Dat was de reden dat ik min of meer op Disk Director Suite ben uitgekomen.
  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.