Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Zalman voeding..

Anoniem
Verhoeven
8 antwoorden
 • Hey heb een vraag mensen..

  Ik heb zojuist een nieuwe Zalman voeding aangeschaft. Wat ik nou niet snap ik dat ik 1 insteek kabeltje over hou die precies aan die moederbord stroomkabel vastzit. Nou staat er een etiket erbij geplakt van Do not connect this cable with the 4-pin ATX 12V. Connector doing so can damage the motherboard and Cpu.

  Maar bij mijn moederbord stroom ingang hou ik nog wel een stukje plek vrij waar ik deze ik kan steken.. ik vraag me af of hij daarin moet zitten. Maar me pc werkt nu wel gewoon ook zonder die kabel erin. ook heb ik geen handleiding erbij gekregen bij deze voeding waar ik kan zien waar die in moet.. iemand enige idee??
 • *kijkt op eigen zalman voeding*

  die stekker is om van de 20pin PSU kabel een 24pin te maken. wat ze bedoelen is dat je deze niet kan gebruiken voor de 4pins aansluiting die boven je cpu socket zit (daar heb je een 4 of 8 pins aansluiting zitten).
 • oh dus deze hoor ik gewoon in te steken bij de moederbord aansluiting?? want ik hou nog 4 pin inderdaad over om precies te zijn.. bij de moederbord stroom ingang. maar mag ik dan ook weten voor wat deze dan dient? krijg ik dan extra power ofzo?? Ik heb trouwens al een 4 pin stekker vastgemaakt aan me cpu ingang.. alleen niet die ene met die warning etiket erop, die kan ik niet eens daar aan vastmaken omdat die echt vastgeklemd is aan die hele dikke stroom kabel die naar de moederbord moet gaan..
 • oudere moederborden gebruikte voor de 24V aansluiting een 20pins stekker. ten tijde van de 939 borden werd dit een 24pins aansluiting. om te zorgen dat de voeding beide aankan word er vaak een 20+4 plug gelevert, net als dat de 8pins pci-e voedingkabels vaak een 6+2 zijn zodat ze ook op een 6 pins passen.

  de 4/8pins 12v supply bij je cpu is omdat de huidige cpu's steeds meer vermogen nodig hebben. de gewonde 24v aansluiting was niet meer genoeg.
 • oke thnx Repr.. ik heb hem nu gewoon aangesloten.. maar me eerste poging lukte niet zo goed, ik had namelijk per ongeluk andersom erin gezet waardoor ik een soort flits zag, maar me pc werkt gewoon nog helemaal prima.. als ik dit had geflikt bij een oude moederbord en oude voeding zou dan de voeding verbranden? of ook de moederbord?
 • Misschien je computer ook wel.:oops:
 • Me computer ook wel?? je bedoeld dus ook de moederbord? want de moederbord is je computer eigenlijk he..
 • Wel eens gehoord van bananasplit?? :D :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.