Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Delete-toets uitgeschakelt?

Anoniem
Joost de Bruijn
5 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Ik heb nog al een vreemd probleem. De delete-toets van mijn toetsenbord werkt niet meer en dat is nog al vervelend. Ik heb al verschillende toetsenborden aangesloten en bij allemaal weigert de delete-toets. Het ligt dus aan mijn computer en niet aan het toetsenbord. Weet iemand een oplossing?

  Grt,
 • is dat bij alle programma´s zo?
  probeerde je het met draadloze of bedrade / usb (plat stekkertje) of ps2 (rond stekkertje)?
  wat probeerde je inmiddels nog meer?
  pc al eesn echt uitgezet (geen slaapstand)?
 • Het is bij alle programma's (ook bij het aanmelden van Windows). Ik heb het zowel met een bedraade als draadloze en zowel usb als ps2 gedaan. Het vreemde is dat de delete-toets wel werk als ik in het BIOS ben. Waarschijnlijk toch een probleem binnen Windows…

  Grt,
 • lastig probleem…. zoekend met de termen [disable del key] vond google o.m. deze link met enkele opties, die je wellicht op een spoor zetten om de boel weer terug te toveren:
  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081201000526AAaoFRK
 • Ik weet natuurlijk niet zeker hoe dit komt, maar ik ken een methode om dit effect (DEL-toets uitschakelen) te bereiken. Je kunt in Windows XP de toetsen namelijk "remappen", d.w.z. een andere waarde geven.Daartoe maak je in het register een waarde aan.

  Om te zien of dit bij jou op een of andere manier is gebeurd, open je het register en kijkt of in
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout (NIET keyboard Layout[b:b502d0b652]s[/b:b502d0b652], meervoud dus) een binaire waarde staat met de naam Scancode Map. Als die bestaat is er tenminste één toets geremapt.
  Als Scancode Map de waarde 00 00 00 00 00 00 00 00 02 00 00 00 00 00 53 E0 00 00 00 00 heeft is alleen je delete-toets uitgeschakeld. Staat er meer in, en is het eerste cijfer na alle nullen hoger dan 2, dan hebben meer toetsen een andere functie gekregen.

  Scancode Map kan ook staan in HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout. Dan geldt de verandering alleen voor de huidige gebruiker, en werkt niet als je onder een andere account inlogt.

  Mocht je deze waarde aantreffen dan is dat de oorzaak en los je het probleem op door Scancode Map te wissen (Dat kan in jouw geval gelukkig met de muis: rechtsklikken) en de computer opnieuw te starten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.