Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Internet verbinding!

Anoniem
lion
7 antwoorden
 • Goedendag,

  Vaak als ik achter internet zit of download via nieuwsgroepen heb ik het probleem dat me internet er spontaan mee ophoud!
  Ik gebruik Vista.
  Verder zou ik echt niet durfen te zeggen waar dit aan ligt!
  Is 1 van jullie dit eerder tegen gekomen?

  Greetz! :)
 • gebruik je toevallig Panda of BitDefender?
 • Nee. ik ken het ook niet me virus scanner is nod32!
 • Ik heb dat wel vaker gehad na veel downloaden dat het modem een één of ander overflow krijgt. Eens in de zoveel tijd reset ik mijn modem eventjes. Heb je een Speedtouch? Ken meer mensen die dit hebben na heel veel downloaden met een Speedtouch modem/router.
  Heb je de nieuwste firmware ook van je modem?
 • reset en reset, dat zijn twee dingen….
  eerst maar even beperken tot eenvoudigste reset volgens deze werkwijze:
  zet pc echt uit (geen slaapstand!)
  zet modem en router cq modem/router (als je maar één ding hebt) uit of als er geen aan/uit op zit: een paar minuutjes stroomloos.
  start nu eerst de modem op, en pas als die helemaal is doorgestart, start je de router op, en als die ook helemaal is doorgestart zet je de pc weer aan. (heb je maar één kastje dan sla je een van deze stappen uiteraard over).
  het moge vreemd klinken, dit helpt echt heel erg vaak!

  werkt dit niet, dan kan je een echte reset naar fabrieksinstellingen, maar dan moet je wel alles even opnieuw instellen.
 • Met reset bedoel ik alleen het modem even uit en weer aan zetten. PC uitzetten is niet echt nodig. Alleen het modem is waarschijnlijk vastgelopen door een overflow.
 • ja, da´s mij wel helder, maar als in het boekje wordt gekeken wordt soms de reset naar fabrieksinstelingen bedoeld. en dat is nu een station te ver.
  en pc uit: het komt zeer regelmatig voor dat een pc die aanstaat geen adres krijgt van een herstartende router/modem, zeker draadloos. vandaar mijn aanvulling!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.