Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HD wordt hoorbaar

Anoniem
Passer
4 antwoorden
 • Ik heb een stille PC met twee WD 250 GB schijven. Deze hangen letterlijk in rubbers en geven dus geen vibraties door aan de kast. Sinds kort kan ik echter één schijf horen ratelen bij activiteit.
  Als de schijven bijvoorbeeld worden gedefragmenteerd is één schijf goed te horen, terwijl de andere onhoorbaar is.
  Wat kan dit betekenen?
 • Ophanging kapot?
  Anders even testen schijf nog goed is.
  Backup maken en maar hopen dat die ratelaar t volhoud, anders moet ie vervangen worden .
  suc6 Anjo
 • Ik weet niet wat U voor besturingssoftware gebruikt maar het is vrij normaal om een schijf te horen tijdens het defragmenteren, indexeren op virussen scannen enz. Even een schijfcontrole uitvoeren,deze computer,schijf,eigenscappen,volume op fouten controleren.Daarna rapport bekijken.
 • [quote:599e3bd670="The Dragon"]Ik weet niet wat U voor besturingssoftware gebruikt maar het is vrij normaal om een schijf te horen tijdens het defragmenteren, indexeren op virussen scannen enz. Even een schijfcontrole uitvoeren,deze computer,schijf,eigenscappen,volume op fouten controleren.Daarna rapport bekijken.[/quote:599e3bd670]Besturingssysteem is XP SP3 met alle updates en ja: ik weet dat een normaal gemonteerde hd hoorbaar is. Deze was tot voor kort onhoorbaar vanwege de geluiddempende bevestiging. En nu dus wel. Vandaar ook mijn bezorgdheid.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.