Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB 2.0 Problemen

shaysus
6 antwoorden
  • Beste forum leden,

    Ik ben een newbie hier, maar zit met een probleem.

    Recentelijk heb ik voor de aanschaf van een externe HD, een 4 poorts USB 2.0 pci kaart van Sweex gekocht. Nu heb ik een vrij verouderde pc uit 2003, maar draai windows xp sp 3 dus alles zou perfect moeten werken.

    Mijn probleem ontstaat zodra ik mn pc aandoe zonder dat er een usb 2.0 device op één van de usb 2.0 poorten zit. In dit geval herkent mijn pc de usb 2.0 kaart niet, en ontbreekt de 'via usb enhanced host controller' uit mijn usb connectie bij apperaatbeheer.

    Wanneer ik bij het opstarten wel een usb 2.0 device heb ge-connect, dan staat hij er wel bij (dit werkt niet elke keer heb ik het idee, als ik de pc uit doe, usb 2.0 device erin en weer aan, dan wel. maar wanneer er een te lange tijd tussen zit, weer niet)

    Ik heb al het hele internet afgespeurd, en met een paar computerzaken contact opgenomen. Ik kreeg de volgende reeds uitgevoerde tips:

    -kaart van pci slot wisselen
    -usb 2.0 in bios opzoeken en op high speed zetten (ik vond alleen keuze
    tussen usb 1 poorten kiezen of usb 2)

    Ik heb ook al drivers gezocht, geen resultaat.

    Heeft iemand hier enig idee wat ik zou kunnen doen om er voor te zorgen dat mijn pc usb 2.0 ongeacht wordt herkent?

    Bij voorbaat dank
  • ik heb zelf ook net zo'n kaartje ingebouwd en XP SP3 zag hem zonder problemen..

    Met alle respect naar Sweex…. ik denk toch echt dat dat kaartje gewoon stuk is…

    probeer een andere.
  • voor zo´n kaartje zijn doorgaans drivers nodig. sweex is niet echt helder op z´n site maar als je http://www.sweex.nl/service.php?sectie=drivers&action=zoeken&productgroep=3 klikt op us100 zul je de drivers voor jouw product vinden.
  • Dan had ik mazzel….. 8)
  • bedankt voor jullie reactie tot dus ver.

    @ derk de jong,
    Die drivers heb ik idd gevonden, maar ook die zijn niet de oplossing. Het is zo apart, want de pci kaart werkt wel bij het opstarten maar op usb 1.1 snelheid Ik zou telkens die drivers moeten installeren, opnieuw opstarten en dan werkt t weer op usb 2.0

    Ik ben nog steeds het spoor bijster.
  • Probeer die kaart is in een andere computer te steken en kijken of die dan nog zo raar doet.

    En dan is het heel simpel;

    - Doet die in die andere pc ook raar, ligt het aan die kaart.
    - Doet die niet raar, dan ligt het probleem ergens anders.

    Hopelijk kan je weer even wat gaan proberen.

    Groetjes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.