Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer ombouwen tot soundprocessor

Ik start ook de pc op zonder toetsenbord/muis/scherm..... Het kan zijn dat er in de bios iets uitgezet moet worden, maar het kan wel degelijk. Ik benader die pc verder gewoon via RealVNC

Anoniem
Mauricio
3 antwoorden
 • ik wil mijn computer ombouwen tot soundprocessor d.m.v. in- en out geluidskaart en het programma multimax.
  ik wil dit zo voor elkaar maken dat als ik de computer aan doe, en er verder geen muis,toetsenbord en beeldscherm op aangesloten zijn hij normaal opstart en het programma multimax automatisch opstart met de juiste instellingen.

  nu heb ik een paar vragen:

  Welk besturingssysteem kan ik het beste gebruiken?
  Welke bios instellingen moet ik gebruiken om dit alles voor elkaar tekrijgen?
 • Ik ken dat programma niet, maar heb even gekeken. Volgens de maker draait het programma onder Windows XP en eerdere versies. Ik zou dus maar voor XP kiezen.
  In eerste instantie zul je wel een toetsenbord, muis en monitor moeten aansluiten om e.e.a. te configureren.
  In multimax zelf kun je de "on air" functie automatisch laten opstarten en al je andere instellingen maken. Daarnaast moet je onder Windows de juiste instellingen in Volume Control maken. Als alles klopt kun je een link naar Multimax in je Startup van je programmafolder zetten.

  Omdat je je computer niet meer via Start -Turn off kunt uitzetten moet je ook even kijken naar de power-options in het control panel, zodat een druk op de powerbutton Windows netjes afsluit.
  In het bios hoef je normaal gesproken niets te veranderen, tenzij daar een instelling zou zijn voor de powerbutton en die niet goed staat.
 • het is de bedoeling dat ik de computer in een 19 inch rekje bouw en er verder zo minmogelijk hardware erop aangesloten wil hebben i.v.m. de ruimte.

  maar volgens mij kna je computer niet oipstarten zonder beeldscherm/toetsenbord.

  maar ik kan het ook verkeerd hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.