Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

upgrade

Anoniem
gerben
10 antwoorden
 • ik wil graag mijn pc upgrade.
  het is een fabriekspc van compaq
  met AMD athlon

  kan daar een upgrade kit (alternate) in
  ook van intel bijvoorbeeld?
  en welke zou ik dan nemen?
 • Kan mischien wel maar dat is van meerdere factoren afhankelijk. Je vermeld er niet bij welke Compaq het is en wat ook belangrijk is is de voeding.
 • ik weet niet wat voor compaq het is
  (ik heb hem een paar keer opengehad(dat ging)
  de voeding is:230 volt
  kan ik eventueel aanpassen
 • Het voltage is nou net wel de meest oninteressante eigenschap van de voeding.
 • wat moeten jullie dan weten?
 • Voer productnaam of nummer in op de HP/Compaq site:
  http://welcome.hp.com/country/nl/nl/welcome.html#Support

  Of voor de echte dummies: [i:fbd59444ea][b:fbd59444ea]Of selecteer Automatisch producten detecteren[/b:fbd59444ea][/i:fbd59444ea]

  En er gaat een wereld voor je open!
 • ik hoef alleen te weten of ik een upgrade setje aan kan brengen
 • en dat kan niemand zeggen zonder dat bekent is wat je hebt. heb je een normale kast of een die gemaakt is voor HP. een echte HP kast is namelijk ander formaat en daar passen geen normale moederborden in. is je voeding sterk genoeg voor een modern systeem, wat zit er verder in, moet je je HD's vervangen of kunnen die nog mee etc
 • Er staat toch wel ergens een type nummer op. Het is niet zo eenvoudig om te zeggen ik heb een Compaq want Compaq heeft heel veel systemen gemaakt met verschillende specificatie's. Hoeveel watt heeft je voeding bijvoorbeeld? Heb je een videokaart en wil je die overzetten? Is dit een AGP kaart of een PCI Express kaart? Nieuwe moederborden hebben geen AGP slot. Heb je een IDE of een SATA schijf erin zitten? Moet opzich niet zo'n probleem zijn een IDE schijf maar nieuwe bordjes hebben meestal maar één IDE controller en daar kan je maar twee apparaten op aansluiten. Bijvoorbeeld één harddisk en één DVD brander.
  Soms is het beter om te proberen de oude PC te verkopen en een nieuwe configuratie aan te schaffen.
  Bovendien kost een goede kast met voeding niet eens zo heel veel.
 • [quote:65418f2b21="bonvol"]ik hoef alleen te weten of ik een upgrade setje aan kan brengen[/quote:65418f2b21]Alles kan, maar het is meer de vraag of het nog de moeite waard is of dat je beter een compleet nieuwe PC aan kunt schaffen. Het proberen te upgraden van een te verouderde PC is zonde van het geld als je kijkt naar de huidige prijzen van moderne hardware.

  Verder is het ook totaal niet duidelijk waarom je de PC wilt upgraden. Lopen bepaalde applicaties niet lekker? Een upgrade setje van moederbord + processor + geheugen heeft bijvoorbeeld niet direct zin als je een bepaalde moderne game wilt gaan draaien, want daar heb je een snellere videokaart voor nodig.

  Of je vindt alles gewoon traag lopen, omdat er veel te weinig intern geheugen in je PC zit. Of je Windows installatie is hopeloos vervuild. Wil je een gedegen advies, kom dan met specificaties van je PC en stel je vraag duidelijker. Anders gaat er gewoon een slotje op dit topic … :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.