Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

oude computer backup (ZONDER FLOPPIE/CD-ROM)

Anoniem
gerben
10 antwoorden
 • Ik wil graag een backup van de gegevens op een oude computer maken. Alleen de floppy drive is kapot. Geen uitgangen zoals usb of iets dergelijks.

  Weet iemand een oplossing? hieronder beeldmateriaal van eventuele uitgangen achter.  [img:f1d56062af]http://www.n-i-c-e.nl/test/pc-uitgangen.jpg[/img:f1d56062af]
 • Dit is inderdaad al een oude computer.

  Het backuppen zou kunnen via b.v. een seriele kabelverbinding doormiddel van een NUL modem kabel.

  Maar het makkelijkst is om natuurlijk de HD in een andere PC te hangen en zo de gegevens te kopieren.
 • Een nieuwe floppy drive kost 5 euro.
 • Bedankt voor jullie reacties, ik ga inderdaad even proberen de harde schijf in een andere computer te hangen.
 • Maxstar kan ik met die NULmodem kabel deze pc aan bijvoorbeeld me laptop aansluiten en de spullen overzetten?
 • [quote:50a64488ae="pcNICE"]Maxstar kan ik met die NULmodem kabel deze pc aan bijvoorbeeld me laptop aansluiten en de spullen overzetten?[/quote:50a64488ae]

  Als je notebook nog een serieleaansluiting heeft (RS232) dan kan je een directekabel verbinding instellen.

  Ik weet niet welk besturingssystemen er op de oude en nieuwe pc draaien, maar vanaf Windows 95 is het eenvoudig om een direct kabelverbidning tot stand te brengen.
  Als het nog om een DOS systeem gaat wordt het lastiger, want dan zal je een proggie moeten hebben zoals Laplink voor DOS.
 • als er een IDE harde schijf in zit (vast wel of hij moet ouder zijn dan 1990) kun je deze gewoon lezen in een moderne pc als 2e schijf of via een USB behuizing toch?
 • Je kunt er ook een netwerkkaartje in zetten voor een paar euro. Dan aansluiten op je router, of met een cross kabel op je andere pc.
 • Maar dan moet er wel een PCI slot aannwezig zijn, en dit lijkt mij nog een heel oud pctjuh die waarschijnlijk alleen nog maar ISA sloten heeft.

  Tevens werken de huidige PCI netwerkkaarten echter nooit in een oude PC, dit omdat er geen drivers beschikbaar zijn voor oude besturingssystemen.

  Ik zou gewoon de HD in een andere PC hangen zoals ik in post #2 al voorstelde.
 • Ik zou geen null modem gebruiken dat is veels te traag. Hd overzetten is het makkelijkst, alleen oude modellen willen nog wel eens problemen geven. Grootste voordeel is dat de schijven niet al te groot zijn, een paar GB. Hoe groot is jouw schijf? Dat zegt ook iets over de leeftijd.
  Wanneer de PC Windows 9x draait, dan kan een ISA netwerkkaart ook nog. Deze zijn vaak 2e hands nog wel te bemachtigen, ik heb er nog een aantal liggen. Nieuw kopen in de winkel, dat is wel een probleem. Weet je de CPU, vanaf PII zat er toch al PCI sloten op het moederbord.
  Oh ja, als de computer niet te oud is, laten we zeggen zo'n 10 jaar …
  Dan zit er vaak toch wel USB op. De aansluiting wordt soms gewoon niet gebruikt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.