Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Upgrade van een pentium4 systeem(631 meen ik)

Anoniem
Obi-wan-kenobi
11 antwoorden
 • Hey,
  Ik heb hier een packard bell systeem staan, deze: http://support.packardbell.com/nl/item/index.php?m=home&pn=PB14201205

  Nu wil ik deze dus upgraden en heb ik inmiddels bij azerty al een club3d radeon HD 4670 met 1Gb geheugen, een asus P5QL, en 4gig geheugen gekocht. In het moederbord wil ik gewoon mijn pentium 4 weer terugzetten. Deze is 3ghrtz met hyperthreading. Een 631 meen ik.

  Dit besteld hebbende vraag ik mij opeens af of de voeding in deze OEM computer dit wel aan kan. Ik dus zoeken, maar op de site van packard niets te vinden en nergens anders ook. Ook op de voeding niets te zien en achterop de computer ook niet. In de computer zit een min of meer standaard gigabyte bord.

  Ik zat dus te denken, zo'n moederbord van tegenwoordig zal nog wel hetzelfde slurpen. Op de site van packard staat ook hoe je het geheugen moet vervangen. Dus dat zal die ook wel aankunnen. Maar ik maak me druk over de videokaart. Die heeft een max verbruik van 70 watt.
  Zou deze voeding dat aan kunnen? En alstie het niet aankan is dan alleen de voeding kapot of blaas ik dan het hele systeem op :P.

  Alvast bedankt,
  Grtz,
  Alainix
 • In de Packard Bell kast past alleen een micro ATX bord en het Asus bord is full ATX dit gaat dus nooit passen.

  Verder zijn de standaard PB psu's (voedingen) niet echt toereikend voor een 4670 videokaart.

  Je zal dus ook een nieuwe behuizing en voeding moeten aanschaffen, en de CPU zal wel een S775 P4 zijn, die niet echt goed zal werken op het P5QL bord.

  Je kan beter ook gelijk een nieuwe CPU nemen, of een geheel nieuwe systeem samenstellen, afgezien de HD en optische drives.
 • Ik vraag me trouwens af waarom je een nieuw moederbord genomen hebt als je de processor niet wil upgraden?
 • [quote:cd721ce89d="Maxstar"]In de Packard Bell kast past alleen een micro ATX bord en het Asus bord is full ATX dit gaat dus nooit passen.[/quote:cd721ce89d]

  Ahhhh,…BEEP…BEEP…BEEP, aha, danku :). Geen idee wat ik hier aan ga doen. Of ik moet de order annuleren, is namelijk nog niet verzonden. Of ik moet wachten en kijken of ik ook nog een nieuwe kast ga kopen of dat ik m ruil voor een ander mobo…

  [quote:cd721ce89d="Maxstar"]Verder zijn de standaard PB psu's (voedingen) niet echt toereikend voor een 4670 videokaart.[/quote:cd721ce89d]

  Ok, maar weet niemand een wattage ofzo? Wel klote, maar wordt dus ook nog een nieuwe voeding…geweldig :P.

  [quote:cd721ce89d="Maxstar"]Je zal dus ook een nieuwe behuizing en voeding moeten aanschaffen, en de CPU zal wel een S775 P4 zijn, die niet echt goed zal werken op het P5QL bord.[/quote:cd721ce89d]

  Volgensmij klopt dit niet, op de site van azerty wordt gezegd dat er gewoon een pentium 4 inkan.

  [quote:cd721ce89d="Maxstar"]Je kan beter ook gelijk een nieuwe CPU nemen, of een geheel nieuwe systeem samenstellen, afgezien de HD en optische drives.[/quote:cd721ce89d]

  Nou, het wordt sowieso een upgrade, want een nieuwe cpu zit er nog even niet in.

  @Obi: Ik koop een nieuw moederbord vanwege het geheugen.
 • beetje loos om je moederbord te upgraden om andere ram te kunnen gebruiken. prestatie verschil is minimaal, en een nieuw mobo is duurder als DDR1 er bij zetten
 • [quote:3ea5db1f21="Repr"]beetje loos om je moederbord te upgraden om andere ram te kunnen gebruiken. prestatie verschil is minimaal, en een nieuw mobo is duurder als DDR1 er bij zetten[/quote:3ea5db1f21]

  Nee dat is niet waar. 4GB ddr1 kost meer dan honderd euro. Wat ik zelf samengesteld heb qua moederbord en ddr2 is goedkoper dan 100 euro.
 • [quote:003e1cda41="alainix"]@Obi: Ik koop een nieuw moederbord vanwege het geheugen.[/quote:003e1cda41]Met DDR2 wordt je P4 processor er niet sneller op hoor. :wink:
 • Nieuw moederbord + nieuw geheugen + nieuwe voeding = nul komma niks?
 • [quote:d79b9d8b37="Obi-wan-kenobi"][quote:d79b9d8b37="alainix"]@Obi: Ik koop een nieuw moederbord vanwege het geheugen.[/quote:d79b9d8b37]Met DDR2 wordt je P4 processor er niet sneller op hoor. :wink:[/quote:d79b9d8b37]

  Meen je dat nou joh? :P

  Het gaat ook niet om sneller geheugen, het gaat om méér geheugen. Ik heb nu 512mb en ik wilde dan maar meteen upgraden naar 4gb, maar deze hele upgrade is dus 10 euro goedkoper als ik een moederbord met nieuw geheugen neem, dan alleen nieuw geheugen. Zij het niet dat ik de verkeerde maat moederbord heb gekocht en nu dus een andere kast moet hebben. Alleen een nieuwe kast kopen is ook geen ramp.

  Omdat ik tevens een videokaart wil kopen, kom ik waarschijnlijk wattage op mijn voeding tekort en zal ik die dus ook moeten upgraden. Komt erop neer dat ik alleen mijn schijfstations en harde schijven en processor nog zal hebben. Ik vind een nieuwe processor ook gelijk erbij te gortig, vandaar dat ik dat nu niet doe. Ik wil dat echter wel in een half tot een heel jaar, dus dan komt dat nieuwe moederbord weer in de picture aangezien daar dus core2 op kan.

  Misschien snappen jullie het nu?
 • [quote:cf76867cb1="gerben"]Nieuw moederbord + nieuw geheugen + nieuwe voeding = nul komma niks?[/quote:cf76867cb1]

  Dit slaat ook nergens op. Aan het geheugen en de videokaart heb ik nu meteen iets. Het moederbord faciliteert het goedkopere geheugen en maakt de computer klaar voor de toekomst net als de nieuwe voeding. Een nieuwe kast neem ik omdat ik het verkeerde moederbord heb besteld, wat gewoon dom is maar niet erg, want een wat grotere kast kwam sowieso al wat handiger uit.
 • Als jij er maar gelukkig mee bent. Maar ik blijf het een curieuze onderneming vinden. De toekomst is core i7 of i5, of phenom II, gecombineerd met DDR3. Dus die toekomst van jou is vandaag al afgelopen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.