Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Uw oordeel gevraagd over XXODD (laptops)

Anoniem
jolo
11 antwoorden
 • Wegens diefstal van mijn beide laptops moet ik een nieuwe uitzoeken.
  Een met WindowsXP en in het Engels.
  Verdere eisen, iLink aansluiting en eventueel Bluetooth.
  Scherm 15"/15.4"
  Prijs tot 800 Euro.
  XXODD levert laptops (zover de enige die ik tot nu toe heb gevonden) waarbij je ook je OPSYS kan bestellen. Het is 99,99% Vista wat de klok slaat en allemaal in het Nederlands. Keuze in laptops genoeg maar Vista wordt je door de strot gedwongen….
  Gaarne informatie over XXODD goed/slecht en in het algemeen over laptops met WinXP in het Engels.
  MVG perloc
 • Heb net even gesnuffeld bij DELL ( daar hebben ze hier goede ervaringen mee )
  Als je daar naar de laptopafdeling surft kun je chatten met een helpdesk ivm aanpassingen.

  Zou je zo niet aan een XP engels kunnen komen?
 • [quote:db978fda23="Anjo"]Zou je zo niet aan een XP engels kunnen komen?[/quote:db978fda23]Aan XP kun je altijd nog wel komen, maar het gaat er meer om of voor de gekozen laptop ook wel alle XP hardware drivers bestaan!
 • Bij http://www.btonotebooks.nl/ kan je gewoon nog XP bestellen in het Engels.
 • En dit?
  http://www.nowthatsit.nl/?categorie_id=190&gclid=CIHf8urI45kCFUU_3god4yMVRg
 • Obi: Het gaat erom een laptop te kopen MET WinXP geinstalleerd. Ik ben vooralsnog niet van plan om een barebone te kopen en zelf te gaan sukkelen met drivers.

  tomvdlee: BTOnotebooks is net zo'n gok als XXODD: van beiden "merken" heb ik nog nooit gehoord. Vandaar de aanzet tot deze tread waarop nog niemand (op XXODD) heeft gereageerd.

  Anjo: ik weet niet wat de bedoeling is met het zenden van URL www.nowthatsit.nl/?categorie_id=190&gclid=CIHf8urI45kCFUU_3god4yMVRg
  maar ik zoek een nieuwe laptop, en het liefst van een gerenomeerd merk als Toshiba, Asus, Lenovo, HP Compaq etcetera.

  Als het niet wil in Nederland vlieg ik "even" naar Londen en koop ik daar.
  Ik wil er nog even aan toevoegen dat ik pas in september die laptop mee kan nemen naar Mozambique. Maar omdat laptops met WinXP steeds zeldzamer worden ben ik er nu al mee begonnen. Ik koop hem (laat hem kopen) zogauw de laptop wordt gevonden die aan mijn eisen voldoet. Overigens heb ik de vorige (die -voor mij- nog geen drie maanden oud was) ook in Engeland laten kopen. Dat was een Toshiba en deed ALLES wat ik ervan verwachtte, behalve dat bleek dat de CD/DVD writer slechts 60-75% van mijn CD´s/DVD´s kon lezen.
  perloc
 • BTO zijn barebone laptops die gemaakt worden door grote laptopfabrikanten. Zo heeft BTO een model van Compal (IFL90), dit is de tweede grootste laptop fabrikant van de wereld die laptops voor merken als HP en DELL maken. Zo heb ik ook een paar Asus laptops gezien die aangeboden worden als barebone. XXODD is ook een merk dat kwalitatief goede laptops verkoopt. Zo heb ik ook eens een model gezien dat MSI bijvoorbeeld ook verkoopt (dit model: http://www.xxodd.nl/index.php?p=artikel&ID=443&e=1 ). Voordeel van zo'n barebone is dat je zelf je OS kan kiezen en je krijgt er een DVD of CD bij met alle drivers, bovendien kan je heel veel drivers op het internet vinden en er is geen troep standaard geinstalleerd zoals trials en overbodige programma's.

  Mijn ervaring met een Compal IFL90 is ook dat het een stabiele laptop is met een goede stevige behuizing. Kijk anders eens naar de volgende link. http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1271520/0//IFL90
  Er zijn tegenwoordig wel wat nieuwere modellen.
  Alternate, Ahtec, Friesland Computers, Informatique en De Greef Computers bieden ze ook aan.
 • [quote:98299d5c26="perloc"]Gaarne informatie over XXODD goed/slecht en in het algemeen over laptops met WinXP in het Engels. [/quote:98299d5c26] Check op het gathering tweakers forum deze thread over onderwerp XXODD ervaringen. Zelf heb ik echter geen ervaring met XXODD.

  Maar als XP en robuustheid belangrijk is, zou je een Lenovo laptop kunnen overwegen. Deze zaken laptops worden doorgaans geleverd met Windows Vista Ultimate of -Business. Met deze twee Vista versies heb je downgrade rechten. Bij die Lenovo laptop uit mijn onderschrift met Vista Business waren 3 XP Professional Recovery CD's meegeleverd. De mijne waren Nederlandstalig. Maar ik bestelde 'm bij een Nederlandse online-shop.
 • http://www.frieslandcomputers.nl/shop_lijst.php?subrubriek=232

  pick one ..

  ik heb hier mijn FCB (msi gx720) laptop vandaan, geweldige service, snel en betrouwbaar (shop hier al vanaf het begin). De FCB-versie is de zakelijke variant van de MSI GX720 Gamerslaptop. Mijn laptop werd geleverd zonder oplichtende kleurtjes e.d. waar je niets aan hebt.

  Deze zaak is qua laptops (en vele andere pc onderdelen) de goedkoopste van NL, en de laptops zijn (bijna) allemaal met XP te bestellen. Deze worden op verzoek gewoon geïnstalleerd in de gekozen taal.
 • Dell verkoopt ze gewoon hoor, zoals in 't 2de bericht al gemeld werdt..
  Dell is een van de bekendste, en heb er zelf hele goede ervaringen mee.

  Prijs is ook heeel redelijk, zeker als je even googled op coupons.
 • Sorry voor de late reactie; beter laat dan nooit. Druk, druk, druk en tevens heeft mijn SMTP server er een paar dagen uitgelegen en bovendien heb ik geen mails meer ontvangen als bevestiging voor responce op mijn "thread".

  Jolo, heb je URL voor de xxodd uitgespeld en bevat waardevolle informatie. Lijkt betrouwbaar. Ik wist ook van (o.a.) Lenovo dat je Vista Business c.s. kunt downgraden, maar dat lijkt me teveel betalen voor XP home (in principe) wat ik wil.

  Jax, bedankt voor de URL, zal hem uitspellen (nog niet gedaan), maar Friesland is wat ver voor mij als ik in Nederland ben. Kom in Nijmegen en verder in het westen van het land. Als het de moeite waar blijkt….

  Torrentus: ik heb op de site van Dell gekeken maar (zogauw) niet gevonden dat ze ook elk OPSYS kunnen leveren. Als dat zo blijkt te zijn zit ook die nog in de race.

  Allen hartelijk dank voor antwoord.
  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.