Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

laptop hd in andere laptop plaatsen

Anoniem
sdk
4 antwoorden
  • Ik zou graag de hd van een laptop (2004, pentium m, zelfbouw door paradigit) aansluiten op een andere laptop (die wel werkt). Waar moet ik op letten? Is het allemaal hetzelfde of zijn er verschillende standaarden?

    Hardware matig is het wel makkelijk zo te zien:
    http://www.fonerbooks.com/laptop_1.htm
  • Het belangrijkste is de HD aansluiting, IDE of S-ATA en de afmeting, veelal dus 2,5 inch. Per merk notebook kunnen er nog verschillen zitten in een verplichte partitionering voor bv een herstelpartitie oid.
  • Bedankt. Goed nieuws het lijkt erop dat de "transplantatie" niet nodig is. Ik merkte op dat het geheugen lager werd gerapporteerd in de bios. Na het verwijderen van het oudste geheugen reepje warenbluescreens/hangs weg en kon ik via Bart PE de gegevens op externe HD zetten en later ook windows repareren.

    Blijft overerigens interessant hoe je zo'n laptop hd evt aansluit. Hoorde ook dat er een kabel bestaat van 3.5 inch naar 2.5 inch (maar alleen buitelandse shops zo te zien).
  • Neu die verloopjes moet je bij elke goede PCboer kunnen kopen . Ik heb er 8 jaar 1 liggen gewoon bij een lokale PC zaak gekocht. ( <10€ )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.