Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuw systeem samengesteld; is dit een goed systeem?

Anoniem
Repr
12 antwoorden
 • nee, ik vind het AMD systeem leuker, maar je argument klopte niet. en je zal een phenom2 voor een AM3 bord er in kunnen zetten, maar toekomstige cpu's zullen dat niet meer doen

  en over cooler: scythe mugen 2 :)
 • Ik wil een nieuw systeem aanschaffen met een beperkt budget (rond €500,-). Ik sta nu voor de volgende keuze: een Intel Socket 775 of een AMD-Dragon systeem.
  Een Intel Socket 775 systeem valt eigenlijk niet verder meer te upgraden in de toekomst; een AMD-Dragon systeem kan in de toekomst nog wel onderwerp zijn van een upgrade.

  Ik kom dan tot het volgende systeem. Ik wil dit systeem gebruiken voor gamen, videobewerking en ik wil veel programma`s tegelijkertijd open hebben. Wat is jullie mening hierover?:
  [img:7c95cb1987]http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/16/1239835453-880.jpg[/img:7c95cb1987]
  De videokaart kan nog wel veranderd worden in een Sapphire HD 4870 vanwege het minder grote probleem van warmte.
 • Ik had ook nog iets met de afmeting van het moederbord. Ik heb nu een Asus A7N8X-X met de afmetingen 30.5 x 24 cm. Het moederbord van Gigabyte heeft de afmetingen 30.5 x 23 cm. Ik heb in mijn kast gekeken en heb gezien dat het moederbord met schroeven vastzit, maar ik zie geen andere schroefgaten voor het nieuwe moederbord.
 • Kan best zijn dat ondanks dat de maat anders is , de gaten op dezelfde positie zitten. Bovendien kun je de onderplaat dan bekijken?Er kunnen meerder bevestigingspuntjes opzitten
 • Welke kast is het dan precies? Als het gewoon een ATX kast is, mag het ook geen probleem opleveren (waarom een form factor hebben als fabrikanten er zich niet aan houden …).

  Dan kunnen we tevens beoordelen of die kast wel voldoende koelingsmogelijkheden heeft voor zo'n heethoofd als de Radeon HD4870.
 • beide zijn ATX moederbordne dus dat lukt wel als je een kast hebt gekocht (dus niet van HP/Dell ofzo gekregen)

  verder is je argument van upgraden van dragon platform t.o.v core2 series niet correct. dit gaat alleen op met een AM3 moederbord met een AM3 cpu
 • Montage van processor + koeler is erg eenvoudig. Zou ik gewoon zelf doen.
  Kan je 't geld dat je hiermee bespaart in een stillere 120mm fan stoppen…
 • Ik heb een kast van Sweex. Het type weet ik niet, omdat hij al een aantal jaar oud is en ik heb hem voor mijn verjaardag gekregen.
  Ik heb mijn kast opengemaakt en ik heb inderdaad nog wel open gaten gezien op de onderplaat, maar of daar dat nieuwe moederbord op past???
  Mijn huidige moederbord is ook een ATX moederbord.

  @ Repr: Vind jij dan dat ik toch in de vorm van een E8400 voor een Core 2 Duo systeem moet gaan?
  Volgens mij is het Gigabyte moederbord ook geschikt voor AM3.

  @ Kjiratsiekoedel: Wat voor koeler raad jij mij dan aan die een mooi prijsje heeft?
 • [quote:7642e9084f="Repr"]nee, ik vind het AMD systeem leuker, maar je argument klopte niet. en je zal een phenom2 voor een AM3 bord er in kunnen zetten, maar toekomstige cpu's zullen dat niet meer doen

  en over cooler: scythe mugen 2 :)[/quote:7642e9084f]

  Scythe mugen 2 is toch een koeler voor een processor? Ik had het juist over een casefan, want bij de procesoor zit standaard al een koeler. Bovendien ben ik niet van plan om te gaan overklokken.
 • deze
 • [quote:eabc494add="feike1977"]Ik heb een kast van Sweex.[/quote:eabc494add]Hmmm, wordt het dan niet tijd voor een degelijkere behuizing? :wink:
 • [quote:40bf272905="Obi-wan-kenobi"][quote:40bf272905="feike1977"]Ik heb een kast van Sweex.[/quote:40bf272905]Hmmm, wordt het dan niet tijd voor een degelijkere behuizing? :wink:[/quote:40bf272905]
  Wat is er mis mee? Oké, het is geen Antec kast, maar hij doet het nog steeds goed. Als ik er nu ook nog een extra casefan plaats, zal de kast koel genoeg zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.