Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

sata brander & amd

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben sinds enige tijd in het bezit van een Lite-On multi writer 22x type IHA-S422 sata, maar telkens als ik een schijfje brand geeft het brand programma het volgende aan: 'branden gelukt, maar afsluiten kan mislukt zijn'
  Ik was in de veronderstelling dat de brander defect was dus de leverancier heeft me een nieuw exemplaar toegestuurd, echter kreeg ik hiermee dezelfde reactie, het lijkt me een beetje érg toevallig dat 2 nagelnieuwe branders direct bij aankoop al defect zijn.
  Als ik de oude nec ide brander aansluit en het hiermee probeer, worden de schijfjes wél gewoon afgesloten. :?
  Ik heb ook de andere sata aansluitingen op het mobo al uitgeprobeerd maar zonder enig verbeterend resultaat.
  Nu heb ik wel es begrepen dat amd en sata branders niet zo geweldig samenwerken, ik weet niet of er mensen hier zijn die hetzelfde hebben meegemaakt en wellicht een oplossing hiervoor weten?
  wat me ook opvalt is, dat m'n pc en stuk trager reageert als ik de sata brander heb aangesloten, ook met het branden van schijfjes lijkt hij veel 'intensiever' bezig te zijn, terwijl ik met de oude nec gerust vanalles kon doen zonder dat dit de pc extra zwaar belaste.
  Mijn system is sterk genoeg, lijkt me;
  ik heb een Amd Dual Core 2,6 ghz 4GB ddr2 geheugen en draai (nog) op Windows XP service pack 3
  iemand suggesties? ben even ten einde raad :cry:
  alvast bedankt, gr Lars
 • Beetje een blind schot :wink: Drivers vd SATA wel uptodate?
 • [quote:1bc2931770="Anjo"]Beetje een blind schot :wink: Drivers vd SATA wel uptodate?[/quote:1bc2931770]

  ik neem aan dat je die op het moederbord bedoelt? weet niet waar ik drivers kan vinden voor specifiek dat onderdeel, zie bij de technische gegevens ook geen fabrikant naam staan.
  maar ik mag er denk ik toch wel van uit gaan dat de software nog niet zó oud is, aangezien de pc pas 4 a 5 maanden oud is?
  hoor het wel
  gr, lars
 • ja, het gaat om de drivers voor de chipset op het moederbord.
  al is de pc niet oud, en zijn de drivers wellicht de nieuwste, er kan altijd iets misgaan in een systeem, en dan is even opnieuw de drivers eropzetten de aangewezen weg, of, bij hardware, even apparaat (softwarematig) verwijderen en bij een herstart opnieuw laten installeren.
  maar weet je zeker dat het de brander is?
  heb je meerdere brandprogramma´s geprobeerd?
  sluit je je pc normaliter echt af of gebruik je een slaapstandoptie?
 • [quote:67298ae5cd="derkdejong"]ja, het gaat om de drivers voor de chipset op het moederbord.
  al is de pc niet oud, en zijn de drivers wellicht de nieuwste, er kan altijd iets misgaan in een systeem, en dan is even opnieuw de drivers eropzetten de aangewezen weg, of, bij hardware, even apparaat (softwarematig) verwijderen en bij een herstart opnieuw laten installeren.
  maar weet je zeker dat het de brander is?
  heb je meerdere brandprogramma´s geprobeerd?
  sluit je je pc normaliter echt af of gebruik je een slaapstandoptie?[/quote:67298ae5cd]

  Ik heb een SataII harde schijf en daar heb ik géén problemen mee, heb de branders op álle 4 de aansluitingen op het mobo uitgeprobeerd, maar
  steeds hetzelfde resultaat.
  Ik gebruik slaapstand wel eens, maar alleen overdag als ik de pc tussendoor nodig heb en hij niet constant aan hoeft te staan, maar aan het einde van de dag sluit ik hem altijd af, hoezo?
  maar zal inder geval kijken dat ik de drivers van het mobo even opnieuw installeer, wellicht dat dat iets oplevert.
  bedankt in ieder geval :wink:
  gr, Lars
 • blijft het punt: hoe brand je….?
 • Probeer de nieuwste drivers te vinden op de website van de fabrikant van je moederbord.
 • [quote:ed6d61c387="derkdejong"]blijft het punt: hoe brand je….?[/quote:ed6d61c387]

  bij convertxtodvd krijg ik bovengenoemde melding steeds na het branden, met de lite-on, met de oude nec ging alles probleemloos, als ik de schijven wis met de lite-on, worden ze letterlijk 'stuk' gewist, ze worden dan totaal onbruikbaar, het lampje van de brander gaat dan op een vreemde manier knipperen en het systeem reageert nergens meer op todat ik de betreffende rw uit de lade verwijder, met de 2e lite-on worden de problemen nóg gekker, als ik bijv iets brand op een rw en kies ervoor om ze door convertxtodvd tijdens het branden automatisch te laten wissen, brandt ie er letterlijk 'overheen', daar bedoel ik dus mee: je ziet op het leesgedeelte de 'oude' brandcirkel en dwárs daarover heen de nieuwe en ook deze wordt dan tevens onbruikbaar.
  Ook met Nero krijg ik soortgelijke resultaten, alleen met de oude IDE nec verliep alles probleemloos.
  Ik zal in ieder geval straks eens even kijken of ik nieuwe drivers kan vinden van m'n mobo, het is van ECS en pas 4 a 5 maanden oud dus zou wel moeten kunnen, maar ik vraag me wel af waar de drivers ervan dan specifiek ín zitten, want meestal heb je aparte software 'pakketjes' van een mobo en elk 'pakket' heeft natuurlijk weer z'n eigen 'groep' waar het zich tot richt op het moederbord.
  gr, Lars
 • Welk type ECS is het?

  Soms dien je de SATA poorten op een bepaalde modus, meestal compatible of ATAPI compatible, te zetten indien je er SATA dvd branders aanhangt, die kunnen niet overweg met AHCI.
 • [quote:0516ac6ad7="Lange Pier"]Welk type ECS is het?

  Soms dien je de SATA poorten op een bepaalde modus, meestal compatible of ATAPI compatible, te zetten indien je er SATA dvd branders aanhangt, die kunnen niet overweg met AHCI.[/quote:0516ac6ad7]

  ECS Elitegroup Geforce6100PM-M2 V2.0 met Nvidia MCP61P chipset.
  Hoe stel ik compatible of atapi compatible in? ben zoiets dergelijks tot nu toe nog niet tegen gekomen.
  gr, Lars
 • mijn vraag was erop gericht om softwarefoutjes uit te schakelen…..
  maar kennelijk constateer je dus de brander fysieke, althans zichtbare beschadigingen op de media veroorzaakt?
  in dat geval: met het bewijs terug naar de winkel, want al het andere leidt dan nergens toe!
 • Deinstalleer eens alle software die gebruik maken van de brander. Vervolgens installeer je één voor één weer de software waar je gebruik van maakt. Het kan zijn dat verschillende software elkaar in de weg zit.
  Je hebt de brander vervangen, dus mischien is het beter dan de brandsoftware ook opnieuw te intstalleren omdat de brander vanuit de software aangestuurd wordt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.