Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hitachi diagnostische software OGT mist dll

Anoniem
jolo
3 antwoorden
  • Ik heb afgelopen zaterdag een netwerk harddisk aangeschaft. Het gaat om de Conceptronic CHD3NET. Toen ik deze testte via een USB 2.0 poort met applicatie HDTune Error Scan, vond toonde deze één blokje rood. In die netwerk harddisk zit een 750 GB Hitachi hard disk. (HDT721075SLA380) Van de website http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm downloadde ik OGT Diagnostic Tool SetupOGT900.exe die ik met succes kon installeren in Windows XP SP3. Als ik deze applicatie echter probeer te starten, mist deze een dll. OGT Diagnostic Tool. File not found scsioat.dll Ik zie de dll niet staan bij http://www.dll-files.com/

    Als ik daarop google kom ik wel hetzelfde probleem tegen, onder andere deze waar geadviseerd wordt Drive Fitness Test te downloaden. Deze ondersteund echter geen externe harddisk aangesloten via USB. Welke mogelijkheid ligt nu het meest voor de hand? Contact opnemen met de winkel waar ik de netwerk harddisk had aangeschaft. Of contact opnemen met Conceptronic support. Contact opnemen met Hitachi support? Of de harddisk uit de behuizing schroeven? (Deze harddisk zat bij de aankoop er al in.) Zodat ik deze kan testen in mijn hoofd PC. Of heb ik wellicht toch nog een mogelijkheid over het hoofd gezien?
  • het meest voor de hand liggende lijkt mij om er melding van te maken bij Hitachi, immers,, daar heb je ook de software gedownload
  • [quote:02ab4a8b0a="GD1972"] het meest voor de hand liggende lijkt mij om er melding van te maken bij Hitachi [/quote:02ab4a8b0a] Na nog wat nadenken, heb ik afgelopen zondag een email gestuurd naar Hitachi. De volgende dag ontving ik al antwoord terug. Hoewel het er wel uitzag, als een standaard email. Want de vraag over die "File not found scsioat.dll" werd niet beantwoord. Wel werd geadviseerd hun DFT (Drive Fitness Test) te downloaden. En dat de Hitachi harddisk daarvoor in PC moet worden geplaatst. Een eventuele foutmelding plus serial nummer van de HD mocht ik terugsturen.

    Dus heb ik de Hitachi harddisk uit de Conceptronic behuizing geschroefd, en in mijn hoofd PC geplaatst. Om de HD te zien door DFT was ook nog een wijziging in het BIOS vereist. Configure SATA [AHCI] moest op SATA [IDE] De Hitachi harddisk kwam echter goed door zowel de Quick- en Advanced test heen. Test Result: Operation completed succesfully. Voor all zekerheid deed ik nog de test van Utilities > Erase Disk (Schrijft nullen naar elke sector van de harddisk) Ook deze meldde Test Result: Operation completed succesfully.

    Daarna heb ik de harddisk weer getest met HDTune. Deze keer toonde deze de HD helemaal groen. Geen fouten meer dus. Al blijft het probleem met de scsioat.dll van OGT onopgelost, lijkt het harddisk probleem opgelost. In ieder geval bedankt voor het meedenken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.