Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nikon D50 vs D60

Anoniem
Lord Wodan
8 antwoorden
 • Hoi,

  Ik twijfel tussen deze 2 camera's. De D50 staat bekend als een zeer goede camera met scherpstelmotor en de D60 heeft als voordeel dat hij 10MP is tov 6.1MP. De D60 heeft geen scherpstelmotor dus heb ik duurdere lenzen nodig.

  Wat is nou het grote verschil bij die resolutie? kan de D50 ook tot a3/a2 afdrukken?
 • Misschien heb je hier wat aan: http://www.digitalefotografietips.nl/
  of op http://www.fotoapparatuur.nl/ en anders op http://taaswiki.wiki.xs4all.nl/index.php?title=Hoofdpagina
  Veel leesplezier.
 • Ik heb zelf al een aantal jaar de D50, een pracht van een DSLR toen en nog steeds wel. Als ik nu eentje zou kopen, zou ik echter niet meer deze verouderde D50 nemen (tenzij als goedkoop tweedehandsje), maar toch de D60 zonder motor. Lenzen zijn ook niet meer zo duur, kijk bijv. naar Sigma of Tamron lenzen voor de Nikon.

  Voorbeelden:
  http://www.digitalstreet.nl/product_info.php?cPath=880_23_89&products_id=9218
  http://www.digitalstreet.nl/product_info.php?cPath=880_23_88&products_id=11737
 • Er wordt een Nikon D70 Op Tweakers aangeboden.
 • @obi, waarom niet? de D60 heeft minder focuspunten (3 ipv 5) en geen motor. Hebben die 4 extra MP zoveel zin dan?

  Net als jij hebben mijn zus en zwager er veel plezier aan en 2e hands zijn ze bijna net zo duur als de D60.

  De D70 heeft eigenlijk geen voordelen, de D80 wel maar die is ECHT veel duurder.

  Over afdrukgrootte, ik lees er zoveel over.. de 1 zegt dat ik met 6mp net tot a4 kan, de ander tot a2. Dan verzand je in een gesprek over dpi terwijl het bij camera's gaat over ppi.. :o

  Offtopic… Obi, wat wil je voor de camera hebben?? haha..

  Groet
 • Die resolutie is inderdaad vaak onderdeel van de marketing machine. Als je normaal formaat foto's afdrukt heb je aan 6 megapixel volgens mij voldoende.

  Ik heb wel eens een serie foto's bij webprint besteld. Die zijn gemaakt met een digitale compact camera, de powershot A400 (3.2 mp). Ik durf te wedden dat negen van de tien mensen die door de foto's bladert het verschil niet opmerkt.
 • Eens,

  Ik zou alleen wel eens willen weten of ik op A3 of A2 kan afdrukken met de D50. Uit ervaringen, want als ik de websites moet geloven kan dit echt per merk verschillen. Canon geeft hele andere waarden weer dan Nikon.

  Ik moet even zoeken maar ik heb hier veel over gelezen…
 • [quote:9228f27ff8="Lord Wodan"]@obi, waarom niet? de D60 heeft minder focuspunten (3 ipv 5) en geen motor. Hebben die 4 extra MP zoveel zin dan?[/quote:9228f27ff8]Het gaat niet zozeer om de extra megapixels, maar tal van moderniseringen die de D60 heeft t.o.v. de D50 (ik noem maar iets simpels als de grotere LCD display). Je kunt het allemaal terugvinden in de specs, hier naast elkaar op een rijtje (lees ook de conclusies door bij de 'In-depth reviewa): dpreview.com.
  [quote:9228f27ff8="Lord Wodan"]Over afdrukgrootte, ik lees er zoveel over.. de 1 zegt dat ik met 6mp net tot a4 kan, de ander tot a2. Dan verzand je in een gesprek over dpi terwijl het bij camera's gaat over ppi.[/quote:9228f27ff8]Ik heb zelf hier een foto op hangen geprint op canvasdoek van 90x90cm … en dat is slechts een fragment van de gehele foto: canvasdoek is natuurlijk geen fotopapier, maar het ziet er van dichtbij zelfs nog superstrak uit. Ik heb de instelling trouwens wel op 'JPEG/Fine' staan als ik foto's maak.
  [quote:9228f27ff8="Lord Wodan"]Net als jij hebben mijn zus en zwager er veel plezier aan en 2e hands zijn ze bijna net zo duur als de D60.
  Offtopic… Obi, wat wil je voor de camera hebben?? haha[/quote:9228f27ff8]Ongeveer hetzelfde als een nieuwe D60 … :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.