Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Een raar probleem met het laptop toetsenbord

Anoniem
Lenny846
10 antwoorden
 • Sinds kort hebben we een nieuwe laptop, een Acer 7730G-734G32BN om precies te zijn.
  Maar als ik er een spel op doe, zoals fifa09 gaat het niet goed.
  De laptop reageert maar op 2 toetsen tegelijk (als ik er meer tegelijkertijd indruk werken deze niet, de eerste 2 ingedrukte toetsen blijven wel werken). Tevens duurt het vrij lang (langzamer dan normaal) voordat de laptop op de ingedrukte toetsen reageert. Ik weet niet of dit een bekend probleem is? Op Google kan ik er namelijk niets over vinden. Weten jullie misschien hoe het komt, en nog beter hoe het opgelost kan worden?
 • Maar is er iemand die hetzelfde ervaart?
  :roll:
 • Welke oplossing heeft de helpdesk (nieuw…!)
 • Al met een extern toetsenbord via USB geprobeerd?
 • Een externe toetsebord zal het hoogswaarschijnlijk wel gaan doen alleen is dit niet je wens op een laptop denk ik..

  Probeer eens in configuratiescherm wat te kloten met toetsenbord.
  Daar staat bijv :

  Herhaal vertraging en herhaalsnelheid

  Succes ermee ;)
 • Ik heb een extern toetsenbord aangesloten, een Logitech ex110 (draadloos) om precies te zijn. Deze werkt wel goed.
  Hebben jullie enig idee hoe dat kan?
  Ik niet namelijk.
 • ik denk dat je mag concluderen dat er iets mechanisch mis is met dat toetsenbordje; dit lijkt niet op een aansturingsfout.
  omdat het laptopje nog nieuw is: terug naar de winkel ermee!
 • Voordat er hier verkeerde adviesen worden gegeven;

  Ik heb ergens gelezen dat bij sommige toetsenborden een aantal toetsen in een "Groep" zijn geplaatst.. daar kan je er GEEN 2 van tegelijkertijd indrukken. Deze zijn zo geplaatst dat ze bij normaal teksttypen bijna niet samen worden gebruikt, maar je spelletje zou wel kunnen..

  Is het alleen een probleem in 't spelletje of ook daarbuiten?. Is het bij alle toetsen zo? of alleen bij een paar (een groep?)

  Succes ermee! en zoek er eens op, ik meende dat ik het gevonden had bij het zoeken naar reviews over de Logitech Illuminated..

  Torrentus

 • Ik denk dat ik met dit programma het laptop toetsenbord wel goed kan testen: ftp://ftp.digitalgenesis.com/pub/keyscan/
  Het is hetzelfde programma als in het filmpje wordt gebruikt.
  Ik ga het vandaag nog even proberen en ik zal de resultaten vermelden.
 • Ik heb wat testjes gedaan met KeyScan.
  Wat uitslagen:
  tegelijk: 1. Q, 2.W, 3.A-H (deze toetsen(ASDFGH) werken dus omstebeurt tegelijk met Q en W). Maar als ik nummer 3(A-H) vervang door E-U werkt E-U weer niet Q en W dus nog wel. I en O werken dan wel weer tegelijk met Q en W, dus 4 tegelijk: QWIO. Maar P werkt weer niet samen met Q en W (tegelijk).

  Qua letters werken er maximaal 6 tegelijk, bijvoorbeeld SDFHJK.

  Er kunnen maximaal 2 pijltjestoetsen worden ingedrukt (de 3e werkt dus niet meer), maar als ik die 2 pijltjestoetsen indruk kan ik tegelijk nog 3 andere toetsen indrukken.

  Het is nogal apart allemaal. Ik zie er wel een soort van structuur in: volgens mij is het toetsenbord opgedeeld in een aantal blokken. Ik denk het blok van A-G, Q-T, Z-B. Ik denk dat ook uit elk blok maximaal een x aantal toetsen kan worden ingedrukt.
  Ik weet het allemaal niet zeker. Hopelijk is er iemand die hier veel van afweet. Ik zal denk ik ook maar een mailtje naar Acer sturen en de winkel waar de laptop vandaan komt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.