Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Driver kan niet gevonden worden ?

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Ik zit hier met een HP Pavilion dv9760ed laptop, met Vista Home Premium erop. Toen Vista erop stond werkte alles nog prima, maar ik heb nu een XP geinstalleerd, en alles werkt. Het enige probleem is dat de geluidskaart niet werkt, wat ik ook probeer. Ik heb al naar drivers gezocht met apparaatbeheer, ik heb Windows Update uitgevoerd, zonder succes. Op de HP site staan geen drivers voor Xp van deze laptop, is het mogelijk om Vista drivers te installeren op XP, of kan dit anders verholpen worden ?

  B.v.d.

  ~Soul4000~
 • Chipset drivers al geïnstalleerd? Kijk ook eens met pc wizard.
  http://www.cpuid.com/pcwizard.php
 • Ik ben nu al wel een stapje verder. Het audioapparaat is een MPC65 High Definition Audio. Het vreemde is dat nergens een driver te vinden is voor XP. Ik vond wel een installer van nVidia GeForce die bedoeld zou zijn voor de MPC65, en ethernet en IDE en nog iets. Maar deze installer wil niet helemaal functioneren. Hij vraagt wat ik wil installeren, ik vink alles aan, en ik krijg de vraag of ik de oude drivers wil verwijderen. Als ik 'nee' zeg stopt de applicatie, en bij 'ja' zegt hij de drivers te verwijderen en als ik de computer opnieuw aanzet begint het hele verhaal weer bij het begin.

  De driver is dus echt helemaal niet te vinden :cry:
 • http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-10516-1&lc=nl&dlc=nl&cc=nl&product=373948&os=228&lang=nl

  Probeer deze eens, dienen wel de nVidia chepsetdrivers geïnstalleerd te zijn.
 • Ik heb nu de chipsetdrivers geinstalleerd, en met succes. Wanneer ik echter de geluidsdrivers wil installeren met de link die je gaf, krijg ik aan het eind het bericht "Failure".
 • Die is voor de Conexant audiocodecchip er kan natuurlijk ook een Realtek inzitten, ook daar wordt een Vista driver voor aangeboden, misschien te zien met SIW.

  http://www.gtopala.com/


  Misschien eerst deze chipsetdriver.
  http://download.cnet.com/Chipset-nVidia-Chipset-Driver-v13-11-zip/3000-2112_4-167588.html

  Zo gevonden.
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=xp+driver+++NVIDIA+nForce+AR+Chipset&btnG=Google+zoeken&meta=
 • De link op die site van Cnet werkt niet :( Een chipsetdriver is reeds geinstalleerd, het enige wat ik nog moet hebben is de geluidsdriver.
 • Dat progje al gebruikt om te ontdekken welk merk er nu inzit?

  Overigens als je even wacht op de verbinding dan kun je die chipset driver gewoon downloaden.
  Schijnt gewoon de Vista driver te zijn, overigens.

  http://welcome.hp.com/country/nl/nl/support.html
  Had je ook al de detectie gestart?
 • Heb ik net gedaan :wink: Ik heb de drivers voor Vista gebruikt nadat ik de chipsetdrivers had geinstalleerd, en nu leek het te lukken. De drivers zijn geinstalleerd, en het apparaat werd ook herkend. Nu lijkt het dus in orde te zijn, maar XP ziet niet dat het apparaat een geluidsapparaat is. Dus het apparaat lijkt goed ingesteld te zijn; maar bij afspeelapparaten staat het apparaat niet.
 • Weten we nog steeds niet of het een Conexant of Realtec audiochip is. :o
 • Ik denk dat het een Conexant is. Ik heb een Realtek driver geinstalleerd, en apparaatbeheer gaf nog steeds aan dat het apparaat onbekend is. Toen ik de Conexant driver had geinstalleerd was het apparaat niet meer onbekend, en hij werd herkend als een Conexant geluidskaart. Ik ga er dus van uit dat het een Conexant is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.