Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB Drive "veilig verwijderen"

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Als ik mijn ext. WD schijf wil afkoppelen, na een "Hardware veilig verwijderen", is op de kast van de ext. HD nadat Windows aangeeft dat-ie "veilig verwijderd" kan worden soms toch nog een brandend LED'je (naast de USB aansluiting) te zien. Schijfactiviteit?
  Kan ik er "veilig" vanuit gaan dat ik 'm ook bij een brandende LED kan afkoppelen als Windows dit aangeeft? :roll:

  Edit:
  Bij "beleidsinstellingen" zag ik dat de ext. schijf is ingesteld voor "snelle verwijdering", waarbij dus het picto'tje "Hardware veilig verwijderen" niet aangesproken hoeft te worden.
  Zinvol om dit toch te doen, of…… :?
 • Het lampje geeft aan dat hij aan is. Als hij veilig is verwijderd of snel is verwijderd dan gebruikt windows hem niet meer en kan hij uit. Het enige wat belangrijk is dat de schijf niet meer wordt beschreven door windows.
 • veilig verwijderen … dat iemand dat doet :S ?

  dat doe ik dus nooit, en het heeft nog nooit problemen opgeleverd.
 • @jax: inderdaad, er zijn veel mensen met die ervaring, maar ik ken er bijna evenveel met (daardoor) :wink: niet meer benaderbare media….
 • Beleidsinstellingen kent 2 posities:
  - Optimalisatie voor snelle verwijdering
  - Optimalisatie voor prestaties

  Een systeemschijf is uiteraard ingesteld op de tweede. USB sticks en (naar nu blijkt dus ook) USB HD's op de eerste. Hier zou "Hardware veilig verwijderen" niet gebruikt hoeven te worden.
  Het vreemde is echter dat ook als er niets naar de schijf is geschreven, het ledje soms brandt, waaruit je zou mogen afleiden dat er data overdracht plaats vindt…. :roll: Om dan zo maar de voeding te onderbreken… Tja…. :?
 • ja, er zijn stickies waar het lampje constant lijkt te branden…..
  en er zijn pc´s die op de raarste tijden bezig zijn met indexeren enzo…
  kortom: zolang er geen briefje aan hangt, altijd veilig verwijderen :wink:
 • Sticks verwijder ik zonder tussenkomst (Hardware veilig verwijderen). Bij HD's (van >500Gb) vind ik het wat bedenkelijk om 'm "zo maar" het zwijgen op te leggen…. :?
 • Dat er een klein lichtje brandt wil niet méér zeggen dan dat er spanning -stroom- aanwezig is.
  Als er lees- of schrijfacties plaatsvinden dan knippert dat lichtje. Het is dus een soort indicatie, zeg maar.
  Overigens lijkt het mij wel het meest verstandige om het idd middels software te doen, dus via dat icoontje "hardware veilig verwijderen" :D
 • [quote:cc88e244de="Charles-98"]Overigens lijkt het mij wel het meest verstandige om het idd middels software te doen, dus via dat icoontje "hardware veilig verwijderen" :D[/quote:cc88e244de]

  Doe ik ook, maar is in feite onnodig, gelet op de beleidsinstelling….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.