Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HTPC

Anoniem
Lord Wodan
7 antwoorden
 • Twijfel, twijfel, of ik deze niet beter bij Multimedia, dvd, thuisbioscoop had moeten zetten maar ok…

  Mijn server heeft het begeven en nu ik hem toch ga vervangen maak ik er meteen een HTPC van.

  Buiten het normale serverwerk (want dat moet ie blijven doen) wil ik graag het volgende:

  Tot 1080P afspelen op een Full HD tv.
  min. 5.1 richting mijn versterker
  Blue-ray/DVD afspelen op de TV
  Avi's, ISO's en mp3 afspelen. (mp3 het liefst zonder tussenkomst van de TV)
  Radio?

  De processor zal een AMD4850E worden ivm het stroomverbruik en de harddisken worden 2 terabyte schijven.

  Op dit moment heb ik nog een moederbord liggen maar zonder HDMI aansluiting. Dat houdt in dat ik een losse kaart met HDMI nodig heb en DAT houdt weer extra stroomverbruik in toch?

  Zijn er moederborden met HDMI (zowel audio als video) die zonder extra hardware 1080 kunnen spelen? gezien de redelijk zwakke processor?

  Dan heb je nog de kast en de bediening. Ik kreeg hier de tip om een los TFT schermpje te gebruiken voor bv muziek als de TV uitstaat. Ansich lijkt me dat wel wat maar er zijn toch afstandsbedieningen die bv MediaMonkey, VLC kunnen bedienen? Welke zijn dat?

  Als laatste, is er een kast met een lcd display (of een los te kopen display) die de film of MP3 weergeeft die gespeeld wordt?
 • Ik hoop dat je een beetje thuis bent in de Engelse taal dan heb ik een leuk linkje voor je.
  Hier wordt een moederbord besproken dat zeer geschikt is als htpc.

  Link http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=992503
 • Die heb ik net opgestuurd naar Gigabyte… haha. Bij mij liep dat ding niet.
 • Heb dat ding nu meer dan 6 maanden draaien.
  Geen problemen met gehad.
 • moederbord: je hebt een AMD cpu die je wilt gebruiken. je moet een moederbord hebben met chipset die zelfstandig 1080p kan decoderen. er zijn 4 AMD chipsets die dit kunnen, de 780G, de 780GX, de 790G en de 790GX. voor AMD cpu's zijn er ook 2 Nvidia die het kunnen, de 8200 en 8300. de nvidia is ietsje sterker, maar veel minder keus dan de AMD borden.

  vrijwel al deze borden hebben een HDMI uitgang. 5.1 geluid is ook geen probleem, maar ik weet niet of je digitale uitgang wilt of niet. digitale is lastiger (en duurder). let er wel goed op dat je een goede geluidschip krijgt (realtek 887 of 889 als het even kan) als je een chipset met 4 getallen krijgt is het een rebatch, dus dan word het googlen.

  kasten met LCD displays zijn er in overvloed. ik vind zelf deze wel mooi.

  bedenk wel dat zeker met gedownloade bestanden je nog aardig wat settings moet instellen om van de chipset gebruik te maken met decoderen ipv de cpu. ik zou je ook aanraden de HWI #2 van 2009 in de winkel te halen. er staat daar een lang artikel over een HTCP bouwen in het algemeen in, en een artikel over GPU accelerated video kijken. beide zijn dus van toepassing.
 • Ik ben een paar kiosken binnengelopen maar ik kan dat blad niet vinden helaas.

  Van die kast heb ik een review gelezen en dat ziet er goed uit, alleen de remote wordt niet besproken. Weet je wat dat ding bedient?

  Qua audio kan ik alle kanten op, ik moet OF nog een versterker uitzoeken OF een zeer goede speakerset voor op die PC. Ik twijfel daar best wel over. Zijn er goede speakersets die een versterker + boxen redelijk kunnen vervangen?
 • het blad: het is niet echt overal te krijgen. bij de AKO haalde ik hem meestal op het station. de grotere hebben hem meestal wel.

  de kast: ja, hij komt met een afstandbediening. anders even op de antec site kijken :)

  de versterker: ik heb er totaal geen verstand van eerlijk gezegt. dit zou 1 van de beste pc sets moeten zijn…..maar ik durf niks te zeggen over hoe goed dat is in vergelijking met een volledige audio-setup

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.