Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Ik zoek gecombineerde webcam/fototoestel v. maximaal E 40,-

Anoniem
Henk Meerwijk
10 antwoorden
 • Ik zoek een webcam van maximaal 40 euro, die ik ook kan gebruiken als fototoestel buitenshuis, met batterijen. Ik vind het niet belangrijk dat de foto's een hoge resolutie hebben. Wel moet het webcambeeld niet heel schokkerig bewegen.

  Het mag ook een fototoestel zijn van maximaal 40 euro, dat ik ook kan gebruiken als webcam. Liefst wel vertikaal kantelbaar op een statiefje ofzo.

  Ik ben benieuwd naar jullie ideeën hierover.
 • Een aardige webcam in die prijsklasse is de Logitech Quickcam S 5500, maar is niet echt geschikt voor foto's maken.
 • [quote:1ddf0a7e0f="Obi-wan-kenobi"]Een aardige webcam in die prijsklasse is de Logitech Quickcam S 5500, maar is niet echt geschikt voor foto's maken.[/quote:1ddf0a7e0f]

  Dank je. Ik heb inmiddels de indruk dat de goedkoopste fotocamera ongeveer 60 euro kost. Dus een fotocamera die ik ook kan gebruiken als webcam moet ik denk ik niet zoeken onder de veertig euro.

  Blijft over een webcam die ik hopelijk met een batterijtje mee naar buiten kan nemen om een heel simpel fotootje te nemen. De foto's hoeven zeker niet mooi te zijn.

  Ik krijg ook graag reacties van mensen die denken dat ik waarschijnlijk iets zoek dat niet bestaat. Dan koop ik waarschijnlijk een gewone webcam met foto-functie, dus zonder batterijtje erin. En dan hoef ik niet verder te zoeken naar een webcam die ik buitenshuis kan gebruiken als fotocamera.
 • [quote:05d22af066="Obi-wan-kenobi"]Een aardige webcam in die prijsklasse is de Logitech Quickcam S 5500, maar is niet echt geschikt voor foto's maken.[/quote:05d22af066]

  Waarom vindt je hem niet echt geschikt voor foto's maken? Vanwege zijn resolutie?
 • Martkplaats, een 2e handsje… die nu daar goedkoop is en een paar jaar geleden nog duur?
 • [quote:71aac6bf8b="andre@home"]Martkplaats, een 2e handsje… die nu daar goedkoop is en een paar jaar geleden nog duur?[/quote:71aac6bf8b]
  1. Ja, dat is geen slecht idee, maar dat kost vrij veel tijd om uit te zoeken en geeft risico op een mankement, zoals een gebroken kabeltje of op verborgen slijtage.

  2. En ik heb de induk dat dat vaak oude modellen zijn en dan heb ik bovendien geen garantie.

  3. Dus ik vraag me af of ik dan echt wel goedkoper uit ben dan met een nieuwe webcam uit de winkel.

  4. Is het trouwens aan te raden om een webam te kopen met ingebouwde microfoon?

  5. En kan ik dan nog wel een externe microfoon gebruiken bij webcam-chat, als die betere geluidskwaliteit geeft dan de microfoon die is ingebouwd in de webcam?

  6. Het nadeel van een ingebouwde microfoon in de webcam lijkt me dat ik dan niet makkelijk kan zien of de microfoon uitstaat.

  7. Want ik wil de microfoon het liefst voor de zekerheid kunnen uitzetten met een aparte schakelaar. Want ik vind het niet handig om telkens mijn webcam-stekker uit mijn pc te halen. Want daar kan ik niet makkelijk bij en ik wil de USB-socket in mijn pc beschermen tegen slijtage, want die USB-socket is mogelijk niet makkelijk te vervangen.

  8. (Hoewel een USB-verlengkabeltje daarbij misschien wel een oplossing kan zijn.)
 • [quote:131d1746dd="Obi-wan-kenobi"]Een aardige webcam in die prijsklasse is de Logitech Quickcam S 5500, maar is niet echt geschikt voor foto's maken.[/quote:131d1746dd]

  1. Ik vind een webcam waarmee ik alleen vlakbij mijn computer foto's kan maken ook goed.

  2. Ik probeer nu eerst uit te zoeken welke maximale beeldresolutie ik kan uploaden via mijn huidige kabelinternet-abonnement en met gebruik van een gratis videochat-site. Want ik hoef denk ik geen webcam te kopen die een hogere resolutie geeft dan die waarde.

  3. Mijn internetaanbieder (kabelbedrijf) biedt bij mijn vrij goedkope abonnementsvorm een maximale upload-snelheid van een halve megabyte per seconde.

  4. Betekent dat bij 30 frames per second (fps) een maximale data-inhoud per frame van 500 duizend gedeeld door 30 is 16 666 bytes? Maar met die 500 duizend bytes moet ik ook nog de data voor mijn spraakgeluid verzenden. Welke maximale beeldresolutie van webcam is dan zinvol?

  5. Kan ik bij videochat-sites mijn fps lager instellen dan 30 fps, bijvoorbeeeld via webcam-software, zodat mijn beelden dan misschien scherper worden?

  6. Welke maximale waarde (bottle-neck) bieden gratis videochat-sites over het algemeen aan de upload-snelheid van beelden?

  7. Kortom, tot welke maximale beeldresolutie is een webcam voor mij zinvol?
 • Ok Dit kan aan mij liggen, maar waarom som je alles op in punten ? :) Het is gewoon een tekst..

  Maar o.k. ontopic:

  Waarom moeilijk doen met videochat sites? Wat is er mis met het goede oude MSN?.. (Tegenwoordig WLM)

  Ik heb op meerdere bronnen gelezen dat (foto)webcam's/camera's van Trust (ahoewel niet mijn favoriete merk,) Het best om kunnen gaan met de Webcamfunctie.. ( Linkje )
 • [quote:9c905e9784="Torrentus"]waarom som je alles op in punten ? :) [/quote:9c905e9784]Ik denk dat mensen dan makkelijker kunnen reageren op een opmerking, door alleen het nummer te noemen. Ik vind het sowieso prettig om reactie te krijgen, ook als mensen maar op één opmerking wellen reageren. En ook als ze een reactie geven waarover ze niet zeker zijn. Want ook dat geeft mij waarschijnlijk toch weer stof tot nadenken.

  [quote:9c905e9784="Torrentus"]Waarom moeilijk doen met videochat sites? Wat is er mis met het goede oude MSN?.. (Tegenwoordig WLM) [/quote:9c905e9784] Via MSN kun je volgens mij niet met nieuwe mensen in contact komen en via videochat-sites wel. Dat zijn een soort chatrooms met videobeelden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.