Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Internet Router doet Het Slecht.

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Zorg ook dat je de meest recente firmware van de router hebt. Is te downloaden vaak op de website van de fabrikant. En dat je de meest recente driver hebt van de draadloze netwerkkaart.
 • Hee,
  Ik ben Pas nieuw op de forum en ik heb al een vraagje.

  Ik heb bij mijn nieuwe computer een router besteld
  Linksys Wrnt 150 als het goed is ( Zwart Met Zilver)
  en die heb ik al 6 maanden zo ongeveer.
  ik laat mijn nieuwe computer via draad op internet en de oude computer via draadloos ( omdat die ook helemaal op zolder staat )
  maar nu wilt het soms zijn dat de internet wegvalt , niet doet , ip moet veranderen en soms helemaal het niet doet heel raar en dan heb ik het over degen die draadloos loopt de internet op de nieuwe computer doet het prima zonder fouten.

  wat kan de oorzaak zijn ?

  Help!
 • welkom! en vraagjes: daar is dit forum voor.

  waarschijnlijk heb je last van buren die ook draadloos netwerken op ± dezelfde golflengte als jouw linksys. daar kom je achter door even te experimenteren met de kanaalinstelling van je router.

  pak de handleiding van de linksys en kijk hoe je via je internetbrowser (op de bedrade pc!) bij de instellingen kan komen. doe dat en ga dan naar het hoofdstuk/tabblad wireless/draadloos oid, en zoek de kanaalinstelling.
  staat die op bijv 6, verander dan naar 11. zorg dat je op save klikt om die nieuwe instelling te bewaren en ga uit de interface.
  soms moet je de draadloze pc even herstarten na zo´n actie om weer contact te maken.
  werkt dit niet, dan probeer je een tijdje een ander kanaal, net zolang tot het blijft werken.
 • [quote:4184c8891b="derkdejong"]waarschijnlijk heb je last van buren die ook draadloos netwerken op ± dezelfde golflengte als jouw linksys. daar kom je achter door even te experimenteren met de kanaalinstelling van je router. [/quote:4184c8891b] Of door te checken welk kanaal het minst gebruikt wordt, via applicatie NetStumbler. Ik zie hier onder andere dat kanaal 11 ongeveer door de helft van de ongeveer 25 actieve AP's wordt gebruikt. Mijn router staat op een rustiger kanaal. Namelijk kanaal 9.
 • Ik gebruik kanaal 13. Gebruikt bijna niemand en als je een Amerikaanse driver gebruikt kan je dit kanaal vaak niet eens gebruiken omdat ze het kanaal niet in Amerika mogen gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.