Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

foto´s downloaden uit digitale camera

Anoniem
Peter Vooges
5 antwoorden
 • Goedemiddag,

  Ik werk met Windows XP prof. met alle SP´s geïnstalleerd. Als je een digitale camera met USB aan de computer koppelt, vraagt Windows met een keuzeschermpje wat er mee moet gebeuren. Nu heb ik van één van mijn digitale camera´s aangegeven "altijd deze actie uitvoeren". Ik wil nu een ander programma gebruiken om de foto´s uit deze camera te uploaden maar ik kan niet vinden hoe ik die eerste actie ongedaan kan maken en weer op het Windows keuzeschermpje terecht kom als de camera aan de computer wordt gekoppeld. Ik kan natuurlijk na het automatisch opstarten van het oorspronkelijke programma dat programma wegklikken en de juiste keuze maken, maar dan moet ik twee keer wachten tot alles is geactiveerd en met meer dan 1.000 foto´s op de SDhc kaart duurt dat even.
  Wie helpt me?
  Groeten van Ab Gobets.
 • Als het apparaat is aangesloten klik je in [b:48d96559f6]deze computer[/b:48d96559f6] met de rechtermuisknop op het apparaat en kies je [b:48d96559f6]eigenschappen.[/b:48d96559f6]

  Kies nu het tabblad [b:48d96559f6]automatisch afspelen[/b:48d96559f6] en kies hier de optie [b:48d96559f6]vraag mij elke keer welke actie ik wil uitvoeren[/b:48d96559f6].
 • Zover was ik ook al, maar dan wordt toch het oorspronkelijke programma geopend met daaroverheen het keuzeschermpje van windows. Ik kan dan wel een ander programma kiezen maar pas nadat het oorspronkelijke programma klaar is met openen. Dus ben ik nog even ver.
  Misschien het bedoelde programma dé-installeren, camera aansluiten en daarna het andere programma kiezen op het windows schermpje? Maar dat is ook mijl op zeven.

  quote="Maxstar"]Als het apparaat is aangesloten klik je in [b:ed4a3afdd4]deze computer[/b:ed4a3afdd4] met de rechtermuisknop op het apparaat en kies je [b:ed4a3afdd4]eigenschappen.[/b:ed4a3afdd4]

  Kies nu het tabblad [b:ed4a3afdd4]automatisch afspelen[/b:ed4a3afdd4] en kies hier de optie [b:ed4a3afdd4]vraag mij elke keer welke actie ik wil uitvoeren[/b:ed4a3afdd4].
 • Misschien is het duidelijker als je aangeeft welk programma er nu gestart wordt en wat je wil dat er gestart wordt.
 • Mijn voorkeur gaat uit naar het weer zelf kunnen aangeven welk programma er voor die actie moet worden geactiveerd. Ik heb namelijk een flink aantal beeldbewerkingsprogramma´s en wil toch vrij kunnen kiezen. Het moet toch mogelijk zijn om die vorige keuze ongedaan te maken? Het is alleen natuurlijk wel Windows, zo transparant als melk.
  Wat er nu wordt geopend is een fotoprogramma van Panasonic, wat bij de camera hoort. Ik denk alleen dat we destijds de verkeerde exe file hebben gekozen als mogelijkheid want hij opent met een foutmelding. Die kan ik wegklikken en dan is het wachten geblazen totdat het programma is geactiveerd. Als ik dan de procedure afbreek en het desbetreffende programma gewoon opstart, werkt het zoals het moet. Maar ik had natuurlijk Windows nooit opdracht moeten geven om altijd dié handeling te verrichten.


  [quote:7a2c73451c="Peter Vooges"]Misschien is het duidelijker als je aangeeft welk programma er nu gestart wordt en wat je wil dat er gestart wordt.[/quote:7a2c73451c]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.