Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Formatteren lukt niet met F10, dus recovery??

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hoi, ik heb mijn computer aan mijn jongste zoon gegeven. Die wil echter mijn 'troep' eraf hebben en ik dacht 'nou dan gaan we formatteren' maar met de Alt-F10 knop krijg ik niet het beginscherm (ik heb overigens een Acer Aspire L100). Nu heb ik Acer gebeld die mij een recovery cd aanbieden voor 60 euro. Nu vraag ik mij af of ik die recovery echt wel nodig heb. Ik kan nl. op mijn werk Windows XP aanschaffen (met licentie) als ik die in die computer steek zou dat dan voldoende zijn of moet ik echt met de recovery CD van Acer aan de slag?
 • Stond op uw computer ook XP? Met een nieuwe xp wordt de schijf geformatteerd,let wel u moet wel alle drivers van de Acer later installeren. Wanneer geen cd kunt u de drivers van de site van Acer afhalen. www.acersupport.com :roll:
 • Ik had Vista op de computer (maar ook die kan ik aanschaffen via mijn werk). Ik heb op de site van Acer gekeken, zijn dat alle drivers die ik dan moet downloaden en dan het nieuwe besturingssysteem installeren. Ik voel me behoorlijk stupide dat ik nooit een back up heb gemaakt in het begin.
 • Overigens. Ik kan niet meer in de BIOS, welke F ik ook intoets. Er gebeurd helemaal niets :(
 • Ik zou dan maar voor Vista gaan want dat stond al op de laptop. Vraag is wel natuurlijk wat er goedkoper is. De recovery of een nieuwe licentie van vista.
 • Bij Acer maak je met eRecovery een recovery cd/dvd aan en eventueel een image ervan op de 2e partitie, naar gelang de keuzes, als je de notebook pas hebt.

  Bij het installeren van XP dien je de SATA controller in de bios op IDE modus te zetten, XP heeft geen AHCI drivers.
 • Vista kan ik via mijn werk aanschaffen voor nog geen 20 euro dus dat is beduidend goedkoper dan een recovery cd. Ik ga vanavond even aan die computer zitten om te kijken hoe ik met dat erecovery kan werken en of ik in de bios kom.
 • Download dan ook éérst bij Acer alle drivers voor de laptop want die staan ws niet in de bedrijfsVista
 • Als de Windows licentie sticker gewoon op de laptop zit, hoeft er voor dat os natuurlijk geen nieuwe licentie worden aangeschaft.
  Stel, het betreft Vista Home Basic, dan is het lenen of een kopie van een Vista home basic cd/dvd voldoende (wel OEM versie) om met de eigen licentie sticker de boel weer schoon te installeren. Drivers dienen wel gedownload te worden.
 • Het kan best zijn dat je niet in bios komt omdat je een usb toetsenbord gebruikt. Heb je nog een ps2 ingang?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.