Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Usb poorten werken niet meer

Anoniem
Syzygy
8 antwoorden
 • Beste mensen van computer totaal,

  Mijn probleem is als volgt:

  Ik heb vorige week een externe harde schijf (Toshiba, 1 terrabyte) gekocht. Deze heb ik gebruikt op mijn pc, en hij werkte zonder enige problemen.

  Dit weekend heb ik XP Pro opnieuw op mijn pc geïnstalleerd, en tot mijn verbazing ziet mijn pc nu de USB poorten in mijn pc niet meer. Ik heb ze allemaal geprobeerd, en ze doen het allemaal niet. Het vreemde is dat mijn muis en toetsenbord wel gebruik maken van een usb poort, en die doen het allebei wel.

  Als ik mijn externe harde schijf aansluit op een usb poort, ziet de pc wel dat de harde schijf is aangesloten, maar hij verschijnt niet in 'deze computer', en ik kan hem dan ook niet gebruiken.

  Wel meldt mijn pc dat er een 'snel usb apparaat' is aangesloten op een 'trage usb poort', en dat dat een probleem is, maar vorige week werkte alles nog wel!
  In apparaatbeheer staat een melding bij de '2 usb poort' dat er een code 10 fout optreedt, het apparaat start dus niet, maar de probleemoplosser schijnt me daarbij niet te kunnen helpen. Opnieuw installeren heeft geen zin.

  Ook is het zo dat mijn pc heel traag wordt, en nog maar nauwelijks reageert, op het moment dat ik mijn externe harde schijf aansluit en inschakel. Zodra ik hem uitschakel werkt mijn pc weer naar behoren.

  Ik hoop dat mijn verhaal een beetje duidelijk is, en dat iemand mij kan vertellen wat ik hieraan kan doen.

  Bij voorbaat dank!
 • Ziet je pc de schijf wel bij schijfbeheer? en zo ja wat staat er dan?
 • Nee, daar ziet hij 'm ook niet.

  Ben er inmiddels overigens wel achter dat het probleem zich alleen voordoet bij de harde schijf. Mijn mobiele telefoon en iPod doen het allebei namelijk wel op de verschillende usb poorten.
 • Probeer de schijf eens op een andere pc. Doet ie het daar ook niet, dan is ie waarschijnlijk wijlen. Wel erg toevallig, maar niet onmogelijk natuurlijk.
 • Ik heb hem net op mijn laptop geprobeerd, en daarop werkt hij nog steeds prima.
 • Het opnieuw installeren van het besturingssysteem heeft helemaal geen zin, goed schoonmaken is ruim voldoende, maar dat terzijde.

  Alle moederbord drivers zijn geïnstalleerd en ook alle updates binnengehengeld?
 • In eerste instantie had ik ook problemen met mijn geluidskaart, die vond hij ook niet, en daarvoor heb ik nu een werkende driver gevonden.

  Waar moet ik een driver voor mijn usbpoorten vinden? Kon daar verder niks over vinden.
 • De chipsetdrivers verzorgen die en bij de mobobakker kun je ze ophalen of de driver cd even opzoeken.

  Overigens zitten de drivers voor USB2 in XP sp1 of hoger.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.