Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Advies gevraagd Acer Aspire M3710

Anoniem
Heavy User
7 antwoorden
 • In verschillende winkels is de Acer Aspire M3710 te koop voor 550 euro. Ik zou het zeer op prjs stellen meningen te horen over de prijs/kwaliteit verhouding van deze pc. En mochten die als slecht beoordeeld worden, welk alternatief is er in deze prijsklasse. Het moet een game-pc worden. Hieronder de specs. Met veel dank, Hans

  Processor: Intel® Core™ 2 Quad Processor Q8200 2.33 GHz
  Netwerkkaart: ja
  Geheugen: 4096 MB (2x 2048 MB)
  DVD-Rewriter: DVD-RW Double Layer
  Harddisk: 640 GB S-ATA
  FireWire: ja
  Geluidskaart: onboard
  Besturingssysteem: Windows Vista™ Home Premium SP1 64-bits (NL/ENG)
  Videokaart: 1024 MB ATI Radeon HD3850
  Garantie: 12 Maanden fabrieksgarantie, haal en breng service aan huis
  Toetsenbord & muis: USB & optische
 • Leuke pc, alleen bij merk-pc's, zoals Acer, Dell etc. is het zo dat de voedingen zodanig licht zijn dat een upgrade (van je videokaart bijv.) bijna onmogelijk is. Ook heeft Quad-Core vrij weinig nut met het spelen van games, de meeste spellen gebruiken 1 of 2 cores.
  Je zou zelf een systeem kunnen samenstellen (dus naar eigen wens), wat overigens meestal ook nog een stuk goedkoper is! Kijk eens rond bij webshops als Salland, Azerty, Alternate etc. Daar zijn meestal ook goede pc's van goede kwaliteit te koop voor niet al te veel geld.
 • Best een goede pc, alleen vind ik de videokaart iets te licht. Misschien een Ati HD 4770? Wat voor spellen ga je spelen?
 • http://www.dixons.nl/De_online_winkel/ProductDetail/xp/shop/computers/desktops/ACER+Aspire+M3710+computer.7111305/default.aspx :roll: Dit is hem toch? Kan i.d.d. niet zien wat voor voeding er in zit. Ik denk dat het best moeilijk wordt om zelf een computer samen te stellen die goedkoper is. :roll:
 • Het is naar mijn idee een prachtige computer. Ik ga hem namelijk over een week of twee zelf kopen, als de uitslag van mijn examens binnen zijn! :lol:

  Je zou voor de grap eens op YouTube kunnen kijken en dan zoeken op de naam van de videokaart. In dit geval de Radeon HD 3850. Meestal vind je dan een aantal gameplay video's van mensen die spellen spelen op die kaart. Dan krijg je een beetje een indruk welke spelen de kaart kan hebben. Let dan ook op de Settings die de gebruiker tijdens het spelen gebruikt. Bij GTA IV is dit meestal Medium op deze kaart, maar bij Crysis, Call of Duty, FarCry, FIFA '09 is dit meestal High tot Ultra. :D

  Hou er verder rekening mee dat het zelf bouwen van een computer misschien goedkoper is, maar je veel tijd kwijt bent aan het uitzoeken/kopen van de onderdelen en met het in elkaar zetten van de PC. Ik ken je agenda niet, dus ik kan ook niet oordelen of het slim is of niet. Verder is belangrijk om er rekening mee te houden dat je bij een zelfgebouwde PC ook ZELF de Helpdesk bent als er iets gebeurd met je computer. Bij Acer kun je hem gewoon terugsturen als er iets mee is. Dit is ook een van de redenen van het prijsverschil: bij merk-pc's betaal je ook voor de ondersteuning.

  Al met al lijkt me de Acer Aspire M3710 een goede keuze, met een juiste Prijs/Kwaliteitverhouding. In vergelijking tot andere computers krijg je veel waar voor je geld. Veel beters zul je in deze prijscatagorie waarschijnlijk niet vinden… :roll:

  En wat betreft de videokaart: het is erg handig dat deze kaart 1024MB aan eigen geheugen heeft. Vaak maken videokaarten gebruik van een Shared-videogeheugen. Dat houdt in dat de videokaart van het basisgeheugen (4GB) van je computer gaat snoepen. Dit heeft dan tot gevolg dat er minder geheugen overblijft voor bijv. Windows.
  In mijn opzicht is dat een groot voordeel, want Windows heeft hierdoor de volle 4GB geheugen in combinatie met de Quad-Core processor tot zijn beschikking en dat zal leiden tot een sneller reagerend besturingssysteem. :D

  Ik hoop dat hier iets aan hebt en ik wens je veel succes met het maken van de juiste keuze! :wink:

  Yours sincerely,
  007-Junior
 • [quote:0c7a9272ac="007-Junior"](enorme lap tekst)

  Yours sincerely,
  007-Junior[/quote:0c7a9272ac]
  Je bent jong en je wilt wat, zullen we maar zeggen… Je staart je naar mijn idee blind op allerlei leuk ogende cijfertjes, zoals 'Quad Core', 'HD3850' en '4 gigabyte'. Dat het allemaal in één systeemkast zit, wil nog niet zeggen dat je een goede PC op je bureau hebt staan. Het is een serie gebouwde PC, waardoor je niet weet welke componenten er in zitten. Sterker nog: de onderdelen kunnen per PC van hetzelfde type compleet verschillen. De fabrikant gebruikt gewoon onderdelen die hij het goedkoopst kan inkopen.

  Bouw je jouw PC zelf, dan weet je wat erin gaat en dat is een heel groot voordeel. Wil je later je PC upgraden, dan kun je dat met een zelfbouwsysteem veel makkelijker doen dan met een seriebouwsysteem. Die kun je beter 'omruilen' tegen een geheel nieuwe PC van hetzelfde (of een ander) merk, maar dat kost je dan per saldo wel veel meer :P
 • [quote:cd54c49a69="Heavy User"]Het moet een game-pc worden.
  Processor: Intel® Core™ 2 Quad Processor Q8200 2.33 GHz
  Videokaart: 1024 MB ATI Radeon HD3850[/quote:cd54c49a69]Het is een leuke aanbieding voor 550 euro, maar als het een game-PC moet worden, moet je toch echt een wat betere videokaart hebben dan deze verouderde HD3850. Check de volgende benchmarks maar eens, de HD3850 staat helemaal onderaan:
  http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-2009/Sum-of-FPS-Benchmarks-1680x1050,1197.html

  Ga dus liever zoals eerder door de anderen voorgesteld voor een systeem op maat, rondom een HD4770, heb je veel meer aan. Geld kun je besparen door geen quad core maar een dual core processor te nemen: de meeste games gebruiken de derde en vierde core van zo'n processor nl. nauwelijks of geheel niet.

  Hieronder een dergelijk opzetje, incl. assemblage en verzendkosten zit je zo rond de 600 euro. Daarnaast is het systeem ook nog redelijk te upgraden in de toekomst door er een tweede HD4770 in CrossFire bij te zetten of door de processor te vervangen door een Phenom II X4.
  http://www.4launch.nl/shop/winkelwagen/56901

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.