Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

LED scherm op laptop: Voordelen en nadelen

Anoniem
tomvdlee
11 antwoorden
 • Ik ben binnenkort op zoek naar een nieuwe laptop.
  Nu zijn er laptops met LED scherm te koop heb ik gehoord.

  Welke merken voeren dergelijke laptops en wat zijn de voor en nadelen van een LED scherm.
  Het hoeft geen "rugged" laptop te zijn maar er moet evt buiten mee gewerkt kunnen worden qua zichtbaarheid.
  En heb je aan een LED scherm dan een goede keuze?

  Ik heb nu een HP Pavilion DV6000 en daar kan ik mijn haar in kammen als ik met mooi weer buiten mee wil gaan werken, zo reflecterend is het beeldscherm.
  Mede daardoor laat de zichtbaarheid te wensen over.
  Touchpadbewegingen laten zich maar moeilijk zien.
 • [quote:fabca644b9="kingpin1966"]Welke merken voeren dergelijke laptops [/quote:fabca644b9] Over welke merken laptop een LED scherm hebben uitgebracht, heb ik geen compleet overzicht van. Ofschoon google er wel enkele toont.
  [quote:fabca644b9="kingpin1966"] en wat zijn de voor en nadelen van een LED scherm. [/quote:fabca644b9] Enig info daarover staat onder andere op Wikipedia en tweakers Jaaroverzicht: de opkomst van led-backlights. Wat overigens niet moet worden verward met OLED.
 • LED zou wat helderder moeten zijn, en wat minder stroom verbruiken. Laptops buiten gebruiken is nooit een pretje.
 • [quote:e1b73b71fe="gerben"]Laptops buiten gebruiken is nooit een pretje.[/quote:e1b73b71fe]

  Ik lees goede ervaringen met de VAIO modellen van Sony.
  Kunnen jullie deze onderschrijven danwel ontkrachten?

  Ik lees ook dat je een mat beeldscherm moet hebben, echter heb ik een Acer Travelmate met mat scherm gehad en daar zag ik ook niet veel op.
 • lastige van dit soort vragen is dat het nauwelijks om objectiveerbare zaken gaat… verbruik kan je meten, maar hoe je een beeldscherm ervaart is per definitie subjectief én door de omstandigheden van dat moment bepaald.
  al kunnen ervaringen van anderen nuttig zijn, je doet er imho goed aan om op een zonnige dag een pcboer te zoeken en zelf te testen.
 • Ik zou sowieso onder een parasol of zonnescherm gaan zitten, wanneer je met je laptop buiten wilt werken. Alle licht, dus niet alleen direct zonlicht, is vervelend als het op je scherm valt, is mijn ervaring :P
 • Nieuwste ontwikkeling: Sharp toont LCD met 5 kleuren per pixel:

  Sharp toont op de SID 2009-beurs in San Atonio een 60,5"-lcd-scherm waarbij elke pixel wordt opgebouwd uit vijf kleuren. Hierdoor kunnen volgens de Japanse elektronicafabrikant kleuren natuurgetrouwer worden weergegeven.


  Bron

  Je vindt in de besprekingen ook nog wat achtergrondinformatie.
 • [quote:f337da43e7="Passer"]Sharp toont op de SID 2009-beurs in San Atonio een 60,5"-lcd-scherm[/quote:f337da43e7]Dat wordt dan een flinke laptop! :P
 • Dit is natuurlijk wel interessant, maar nog niet op de markt.
  http://webwereld.nl/video/58854/nieuw-laptopscherm-leesbaar-bij-fel-licht–video-.html#source=sub3
 • [quote:097c4f8ec2="Obi-wan-kenobi"]Dat wordt dan een flinke laptop! :P[/quote:097c4f8ec2]tja, je hebt er van soorten hé? [img:097c4f8ec2]http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c008.gif[/img:097c4f8ec2]
 • Voor een zo goed mogelijke leesbaarheid van het scherm heb je een zo hoog mogelijke helderheid van het scherm nodig.

  De hoogste helderheid die ik persoonlijk heb gezien zijn in de Sony laptops met dubbele (CCFL) lamp. Vergeleken met een laptop met een scherm met LED technologie was het Sony scherm nog iets helderder. In reviews die ik gevonden heb, blijkt dat ook (Sony dubbele lamp tegen de 400 cd/m2, LED tegen de 300 cd/m2).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.