Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Draadloze verbinding met Experia Box

Anoniem
None
26 antwoorden
 • Ik heb thuis internetplusbellen van KPN (voorheen Planet) en dus een Experia Box die voor de internetverbinding zorgt. Nu wil ik er een laptop bij kopen en die laptop is voorzien van Wireless LAN 802.11b/g/n. Kan iemand mij vertellen of ik hiermee verbinding kan maken met de Experia Box?
 • Experiabox zegt niet veel (fantasiemerk kpn), maar bij mijn weten doen ze wel allemaal wifi. Zou geen probleem moeten geven met je laptop.
 • Okee dus dat moet gewoon werken. Dankjewel.
 • Ik heb nog een vraag: hoe stel je dat eigenlijk in? Bij de Experia Box heb ik 2 codes gekregen die nodig zijn om de draadloze verbinding in te stellen, de ene is een WAP-sleutel (ik heb begrepen dat die code er is om het draadloze netwerk te beveilgigen) en de andere een serie van 11 cijfers en letters waarvan ik even de naam niet meer weet. Wat moet ik precies instellen op de laptop?
 • Waarschijnlijk de naam (ssid) van het netwerk, en de netwerksleutel. Je zoekt bij beschikbare netwerken het ssid op, verbinden, en dan vraagt ie vanzelf om de netwerksleutel.
 • De Experiabox is de KPN-naam voor de Thomson SpeedTouch 780WL. Ik heb er zelf ook één, vandaar dat ik het weet.

  Op zich is het instellen van het draadloze netwerk heel eenvoudig. Zorg er echter voor, dat je niet de standaard instellingen gebruikt, want dan is hij eenvoudig te kraken en voorzie je ook je buren van gratis draadloos Internet. En dat lijkt me niet de bedoeling ;) !

   [*:a0f6ae68cc]Typ in de adresbalk van je browser het IP-adres van de SpeedTouch in: 192.168.1.254 [*:a0f6ae68cc]Het hoofdmenu van de SpeedTouch verschijnt [*:a0f6ae68cc]Klik op Thuisnetwerk in het linker menu [*:a0f6ae68cc]Er verschijnt een nieuwe pagina met gegevens over je thuisnetwerk [*:a0f6ae68cc]Klik onder 'Wireless' op 'WLAN bla bla bla' [*:a0f6ae68cc]Er verschijnt een nieuwe pagina met alle gegevens over je draadloze verbinding [*:a0f6ae68cc]Klik rechtsboven op 'configureren' om deze instellingen te kunnen wijzigen[/list:o:a0f6ae68cc] Het wijzigen is niet moeilijk, maar je moet er uiteraard voor zorgen dat de zaken die je invoert in dit configuratescherm, straks overgenomen worden bij de wireless-instellingen op je laptop.
   Het minste wat je dus moet doen is een duidelijke netwerknaam (het SSID, bijvoorbeeld 'APRiethoff') invoeren en een met WPA2 gecodeerd wachtwoord verzinnen, waarin dan het liefst ook nog hoofdletters (A B C), kleine letters (a b c), cijfers (1 2 3) en tekens (! @ #) door elkaar gebruikt worden. Bijvoorbeeld: !Df56&Ty78% of iets in die richting.
   Als straks alle instellingen op je laptop zijn overgenomen en er automatisch verbinding kan worden gemaakt, dan kun je overwegen om het uitzenden van het SSID uit te zetten. Hoewel het nog wel te achterhalen is met gespecialiseerde programma's, kan de gratis meesurfende buurman jouw netwerk in ieder geval niet meer vinden <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />
 • Hartstikke bedankt voor het uitvoerige antwoord, ik ga het vanavond proberen in praktijk te brengen :D
 • Och, er zijn ook de wereld Siemens kpn experiaboxen hoor. Heb er zelf nog een in de kast staan. :-)
 • @ El Barkhuysen,

  ik ben aan de slag geweest. Alleen lukte het niet met het IP-adres wat je opgaf, in het boekje vond ik dat het 192.168.2.1 moest zijn. Maar toen kwam het probleem: ik moet een wachtwoord opgeven. En ik ben aan het zoeken geweest in de handleiding maar kan nergens vinden welk wachtwoord ik moet gebruiken. Kan je me uit de brand helpen? :oops:
 • Default user: Administrator, geen password.
 • ik heb nu toegang tot de instellingen. Ik denk dat het nu wel gaat lukken. Heb nu even geen tijd wegens andere bezigheden dus ik ga hier later mee verder. Gerben en El, bedankt voor de hulp.
 • Laat je even weten of het is gelukt? Dat is altijd leuk om te weten :)

  En graag gedaan, uiteraard ;) !
 • Ik heb de instellingen goed gezet (hoop ik :D ) en de laptop ziet nu wel het draadloze netwerk, hij geeft een snelheid aan van 11,0 MBps. Maar toch kan de laptop geen verbinding maken. Wat kan er nu nog fout zijn?
 • Welke Windows versie en Service Pack draai je? Je zou alvast deze drie onderstaande hyperlinks kunnen checken.
  http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/Troubleshooting-Wireless-Network-Connections.html
  http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb457017.aspx
  http://support.microsoft.com/kb/870702
 • Ik heb Windows XP Home met SP3.

  Bedankt voor de links, ik zal straks eens gaan kijken of ik daar iets kan vinden.
 • Welk type draadloze router heb je? Daar moet je inmiddels achter zijn gekomen, omdat je nu toegang hebt tot de instellingen ;)
 • Dat had ik al gezegd: de Experia Box oftewel Thomson SpeedTouch 780WL.
 • Ik ben er inmiddels achter dat de laptop en de experia box elkaar wel zien. De laptop ziet het draadloze netwerk, alleen als ik verbinding probeer te maken dan komt na een tijdje de melding dat er geen netwerkadres kan worden verkregen. Andersom ziet de experia box ook de laptop, hij heeft hem een IP-adres toegekend. Dus het draait om het verkrijgen van het netwerkadres. Heeft iemand enig idee wat daarmee fout zou kunnen gaan? Zelf ga ik verder met zoeken.
 • netwerkadres en ip-adres is in dit geval hetzelfde, zou ik denken…..
  als eens geprobeerd: alles uitzetten, de experiarouter een minuutje zelfs stroomloos houden.
  vervolgens zet je de router aan en je laat hem helemaal opstarten (te checken adhv de lampjes.
  pas dán schakel je 1 voor 1 de te verbinden pc´s in.
 • Ja nu je het zegt, dat zal wel hetzelfde zijn :)

  Ik zal dat gaan proberen, ben benieuwd of het daarmee te verhelpen is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.