Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

laptop of macbook

Anoniem
tomvdlee
4 antwoorden
 • Als windows 7 uitkomt wil ik een laptop gaan kopen een vriend van mij vroeg waarom ik geen macbook ging kopen.
  Hij zei macbook heb je veel betere kwaliteit hij blijft snel maar is dat wel allemaal zo?
  Macbook is ook wel duur vind ik zelf maar hij vond het wel meevallen omdat het werkgeheugen van macbook beter is van kwaliteit dus net zoveel kan hebben als 4gb van een normale laptop.
  Wat denken jullie hebben jullie ervaringen verhalen wat is beter?
 • Tjsa, het geheugen is nou net ongeveer het goedkoopste onderdeel van de laptop (ook bij een mac). Dus als dat zijn belangrijkste argument is om een mac te kopen? De (intel) hardware is grotendeels hetzelfde, alleen twee of drie keer zo duur. Het OS is tegenwoordig gewoon een linux variant. Kortom, veel hype, veel toegewijde gelovigen, maar in de praktijk stelt het weinig voor.
 • De eerste vragen die je je bij een nieuwe computer moet stellen zijn wat wil ik ermee en wat is mijn budget.
  Kan me voorstellen dat je bepaalde software of games gebruikt die niet op beide platform beschikbaar zijn.

  De mac en windows ontlopen elkaar volgens mij niet in functioneren. Natuurlijk ziet het er iets anders uit en moet je wellicht even tijd nemen om te leren waar alles zit.

  Apple kent inderdaad een grote groep toegewijde gelovigen. Dat hebben ze enerzijds te danken aan een stevig verleden in een grafische wereld en anderzijds aan een uitgekiend marketingprogramma. Dat moderne mac computers beter zouden zijn dan andere apparaten is enkel de perceptie van de gebruikers.
 • het verschil tussen een mac computer en een gewone is technisch gezien precies 0. precies de zelfde hardware. MacOS heeft zo zijn sterke kanten, net als windows. apple is wel sterk met design.

  apple is leuk en schijnt hip te zijn, maar je betaalt dik voor het logo en de apple software. ik zou het zonde van het geld vinden

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.