Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Extern harde schijf

Anoniem
gyon16
4 antwoorden
 • Hey iedereen

  ik heb een nieuwe extern harde schijf: seagate external desktop drive.
  Ik wil graag weten of je programma's erop kunt installeren en dan als ik dan bijv. op de laptop ga dat ik daar de programma's ook kan openen vanaf de extern harde schijf zonder de programma's dan op de laptop te hebben.
  Misschien heeft iemand hier ervaring mee.

  Gr gyon
 • dat lukt alleen met programma´s die voor dat doel zijn gemaakt. dat zijn progjes die de vermelding ´portable´ meegekregen hebben.
  de meeste (normale) windowsprogramma´s moeten gewoon geïnstalleerd worden op de pc waarop je ze wilt gebruiken; ze maken hun ´aantekeningen´ in het register op die pc. en dat mis je dus als je ze op een verwisselbare schijf zet.
 • Je kunt wél ISO-bestanden op je externe schijf zetten en die vanaf de harde schijf openen.

  Stel dat je een ISO-bestand maakt van een game, dan kun je dat bestand op je externe harde schijf zetten en met (bijvoorbeeld) Daemontools 'mounten' op je laptop.

  Je moet de game echter wel gewoon installeren op je laptop, zoals derkdejong al aangaf, vanwege de registerverwijzingen en dergelijke.
 • Zoals hierboven al aangegeven werkt dat enkel voor portable applicaties, hier is echter een zeer grote keuze in. Kijk daarvoor o.a. eens op:

  http://portableapps.com/
  http://www.pendriveapps.com/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.