Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

cmos error

vbouw1041
12 antwoorden
  • LS:
    Ik heb een Asrock mobo ca.5 jr. oud opnieuw opgetuigd.
    Krijg nu steeds na een tijdje de pc uitgezet te hebben de bovengenoemde fout!
    Heb het batterijtje vernieuwd maar zelfde melding!
    Als ik met F2 of F1 de pc weer instel draait hij als een zonnetje ook na rebooten!
    Het is een Asrock K7S8x Bios P2-20. Sis.
    Heb al bij Asrock site gekeken maar update van de bios niet gezien!
    Het gekke is dat nogmaals als de pc uitgezet wordt na ca. 10 min. ik hem weer opstart die melding krijg!
    Verder werkt alles goed met het bord!
    Wat kan dat zijn? MoBo toch niet helemaal meer goed?
    Hij heeft het voordien prima gedaan, heb XP ook weer helemaal schoon geinstalled, pc was van mijn zoon.
    Heb al wat gegoogeld maar kom niet verder dan dat men zegt dat het aan het batterijtje zou kunnen liggen!
    Heb onderhand batterijtje vernieuwd maar blijft na afzetten en weer starten na ca. 10 min. hetzelfde probleem geven!
    Ben benieuwd en bij voorbaat dank!
    Vic
  • Zit de batterij er wel goed in? Batterij al eens gecontroleerd met een multimeter?
  • Batterij is in top conditie!
  • Na een batterijwissel is de bios meestal wel gereset, doe het nog een keer met de clr_cmos jumper of indien 2 pinnen die even kortsluiten met de spanning eraf.

    Pak de manual van het mobo erbij en stel de bios opnieuw in, loop ook de aansluitingen van de harde schijven en cd/dvd devices even na of ze goed zitten.
  • Nou het probleem is denk ik opgelost.
    Wat gerommeld met het batterijtje en nu doet hij het weer zonder meldingen!
    Verm. heb ik het batterijtje verkeerd om erin gezet!
    Kan dat de oorzaak zijn geweest?
    Vic
  • Als ie er verkeerdom in zit, krijgt het cmos geheugen geen stroom, en verdwijnen dus je instellingen. De gladde kant moet naar boven, de kant met het zwarte randje naar onderen (moederbord).
  • Dus als ik het batterijtje per abuis verkeerd om geplaatst zou hebben heb ik die fout melding steeda gehad?
    Vic
  • Ja, zeer waarschijnlijk zelfs.
  • Allen bedankt! Hij werkt weer zoals het moet!
    Toch iets verkeerds gedaan met het batterijtje,
    Vic
  • Ik vraag me twee dingen af:
    1: of het wel mogelijk is de batterij er verkeerd om in te zetten
    2. en als dat mogelijk is, of de computer dan wel opstart…
    perloc
  • Ja dat vraag ik me ook af!
    Mischien dat iemand daar een antw. op heeft?
    Anders zal ik het eens moeten checken door het batterijtje eruit te halen en andersom te plaatsen.
    Vic
  • Verkeerd om plaatsen kan, hetzij met kracht. je zou het wel meteen door moeten hebben dat het eigenlijk niet goed zit.

    Ja, de pc zal wel starten maar met de nodige errors.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.